Auktionsbetingelser

Auktionsbetingelser

Gode råd og auktionsbetingelser for Hollandsk Auktion
 
Oprettelse og modtagelse af en oprettelsesmail
Er det første gang, du byder på en af vore onlineauktion, kan det tage et par minutter at oprette en auktionsprofilkonto. Du bør derfor oprette auktionsprofilen/kontoen i god tid, inden det ønsker at afgive et bud.

Det er kun aktuelt første gang, du byder på vores Hollandske Auktion. 
Du modtager herefter en godkendelsesmail, hvor du skal godkende oprettelsen ved at trykke på GODKEND. Først nu er du oprettet og kan logge dig ind som bruger på vores Hollandske Auktion. Du er altså ikke logget ind, men oprettet som bruger.
 
Forlængelse af auktionen
Vælger du at lægge bud ind "i sidste øjeblik" inden hammerslaget, forlænges auktionstiden med indtil 5 minutter. Det er altså ikke muligt at vinde et bud "i sidste sekund". Auktionen kan således forlænges i hele og halve timer.
 
Undgå at byde de sidste 10-15 sekunder
Undgå at byde inden for de sidste 10-15 sekunder af en auktion. Onlineauktionen opdateres via en server, som opdaterer hjemmesiden ca. hvert 30. sekund. Der vil derfor kunne forekomme forskydninger i tidsintervallerne mellem uret på egen PC og uret på serveren.  Det er uret på serveren, som bestemmer, hvornår auktionen afsluttes.
 
En E-mail modtages ved hvert af dine auktionsbud og igen ved overbud
Dit auktionsbud er ikke registreret, før du har trykket på 'Godkend' og teksten 'Dit bud er registreret' vises på auktionssiden. Vi sender efterfølgende automatisk en e-mail til dig, når du har afgivet et bud, som en bekræftelse på dit auktionsbud. Du modtager også automatisk en e-mail, når en anden byder dig over.
 
Online Auktionsbetingelser

Herunder finder du de betingelser, du skal acceptere for at kunne bruge vores Hollandske Auktion. Læs dem venligst igennem, før du går videre.
 
Auktionsbetingelser:
§ 1. Budgivning:  Køber er den byder, der får hammerslaget. Kun auktionsbyder, der har oprettet sig og fået et kundenummer, kan byde på onlineauktionen. Hvis man bliver overbudt, skal man selv foretage et nyt bud. For at den pågældende auktion er opfyldt korrekt, skal budsummen overstige mindsteprisen.

§ 2. Tekniske forbehold:  Er en auktion i gang, kan afgiven bud ikke trækkes tilbage. Midtjyllands Kunst Center (MKC) tager sig forbehold for at fjerne et kunstværk fra auktionen, forlænge eller afbryde auktionen, såfremt der opstår udefra kommende misbrug, tekniske problemer eller andre forhold, der begrunde en sådan handling.

MKC er ikke ansvarlig for vanskeligheder med brugernes internetforbindelser eller anvendelse af ikke tidssvarende PC`er eller programmer. Ligeledes er julekalenderen ikke ansvarlig for forsinkelser m.v., der opstår som følge af modtagne e-mail eller downloads.

§. 3. Auktionskøber:   Hvis du vinder auktionen sender MKC dig en hammerslagsmail med oplysninger om:
   -  Varens nummer, kunstner, størrelse og titel.
   -  Den samlede pris for varen er hammerslagsprisen.
   -  Vilkår for betaling og betingelser for levering.
 
§ 4. Betaling:  Købesummen er hammerslagsprisen, som forfalder til betaling ved hammerslaget. Betaling kan finde sted umiddelbart efter auktionen ved overførsel til vores konto i Nykredit, reg. nr. 8117, konto nr. 0003436785, med henvisning til auktions- og kundenummeret.
 Købesummen skal være betalt, inden det købte kan udleveres til køberen. Det købte opbevares fra hammerslaget for købers regning og risiko, og indtil afhentningstidspunktet. Betalingen skal finde sted senest 7 dage efter auktionen er afsluttet eller der aftales et afhentning- eller betalingstidspunkt. .
 
§ 5. Levering:  Alle auktionskøb er med afhentning fra MKC. MKC kan efter anmodning fra dig, levere dit kunstværk. Prisen for leveringen vil være kr. 1.000 i Jylland og kr. 2.000 på Sjælland og øerne, og dækker omkostninger til indpakning, transport og transportforsikring.

 Ønsker du, at vi sender dit kunstværk for dig, bedes du særskilt gøre os opmærksom på dette. Det gøres ved en opringning på tlf. 75 75 77 71 eller ved at sende os en e-mail på ohp@habsoe.dk. Det er ikke nok blot at overføre os beløbet for auktionskøbet sammen med beløbet for leveringen.

Før køber har dokumenteret at varen er betalt og afhentet, er handlen ikke endeligt.

§ 6. Varens stand:  Alt sælges i den stand, hvori det ved hammerslaget forefindes. Kunstværket er indrammet i en sort svæveramme med sølv på forkant og uden fejl. MKC er ansvarlig for de oplysninger der gives jf. købelovens §83, men MKC er ikke ansvarligt for manglende oplysninger i beskrivelser af værkerne.

§ 7. Fortrydelsesret:  I henhold til lov om visse forbrugeraftaler har du 14 dages fortrydelsesret for et kunstværk købt på onlineauktion hos MKC. Fortrydelsesretten løber fra den dag, du modtager kunstværket, det vil sige den dag, hvor du afhenter værket eller den dag, værket bliver leveret hos dig. Udløber fortrydelsesfristen på en søndag eller helligdag, udskydes fristen til næstkommende hverdag.
 
Vælger du at benytte dig af fortrydelsesfristen skal kunstværket tilbageleveres til MKC. Omkostninger ved returneringen sker for egen regning. Kunstværket skal tilbageleveres i samme stand som det er modtaget. Fortrydelsesretten gælder ikke for et kunstværk der har været taget i brug.

§ 8. Sikkerhed:  De personlige oplysninger du afgiver overfor MKC behandles fortroligt, idet brugernes sikkerhed er i højsædet.
 
For at kunne afgive bud på auktionssiden bliver du ved registreringen bedt om at afgive nogle personlige oplysninger. De oplysninger som MKC modtager og registrerer, sker med henblik på at kunne give dig adgang til at afgive bud, identificere dig og foretage betalinger.
 
Alle persondata hos MKC bliver behandlet fortroligt og opbevares på en sikret database, og oplysninger er udelukkende tilgængelige for 2 medarbejdere hos os. Persondataene er beskyttet mod uautoriseret brug gennem sikkerhedssystemer, herunder virusscanninger og Firewalls, samt ved uddannelse af disse 2 medarbejdere.  

§ 9. Auktionsbetingelser:  Ovennævnte auktionsbetingelser er gældende i dag. Såfremt auktionsbetingelserne ændrer sig på et senere tidspunkt, er det til en hver tid de auktionsbetingelser på tidspunktet for budgivning, køb eller salg, som er gældende og ikke de auktionsbetingelser ved tilmelding der er gældende.

Det er ulovligt uden forudgående samtykke at fremsende e-mails vedrørende ændringer i betingelser. Det er derfor op til byder, køber eller sælger inden afgivelse af bud eller ved salg, at kontrollere om eventuelt ændrede auktionsbetingelser. Inden du byder, skal du derfor på samme side hvor du afgiver buddet først trykke på linket auktionsbetingelser.

Såfremt du ikke kan acceptere disse normale auktionsbetingelser skal du ikke afgive bud.

God fornøjelse med vores Hollandske Auktion.

Ole Holger Pedersen