Kunstnerprofil

Rahni Madjid

Rahni Madjid

Rahni Madjid blev født ind i den meget kendte persiske kunstnerfamilie Rahnavadkar. Madjids bedstefar og senere hans storbror var, og er kendte og værdsatte kunstnere. Han har malet og arbejdet med skulpturer fra 16 års alderen.

Efter at have modtaget flere udmærkelser for sine malerier og skulpturer, studerede han efterfølgende i München på "The Zöllner & Huber Academy. Efter uddannelsen blev han boende i München i over 25 år. I dag bor Rahni Madjid skiftevis i Nordtyskland og på Mallorca.

Rahni Madjid maler sine landskaber med en vis impressionistisk streg. Med dygtig brug af lys og skygge, kontrast og harmoniske farver, skaber han sine landskaber i en uformel stil, men med en unik følelse af dybde og rummelighed. Beskuerens øjne bugter sig tværs over blomstrende enge, små søer og vandhuller fyldt med åkander, og falder til hvile i skyggen af træer. For efterfølgende at gå videre over vidtstrakte marker og fortabe sig i det fjerne.

Rahni Madjid har gennem alle årene haft utallige udstillinger i både ind- og udland, og har solgt sine værker til kunstsamlere over hele Europa, Amerika og til flere lande i Asien.