Kunstnerprofil

Sonja van Dijk

Sonja van Dijk

Sonja van Dijk er uddannet som skolelærer i engelsk og økonomi i 1989. Efterfulgt af en universitetsgrad i pædagogisk videnskab i 1995. Hun arbejder som Educational Logistic Adviser på Rotterdam University. hun begyndte at lave keramik i år 2000. Hun har siden gennemgået flere kurser hos bl.a. Helen Jocker, Netty Janssens, Piet van der Sluis og Joop Cock. Siden begyndelsen er det gået stærkt med udstillinger på gallerier overalt i Holland, bl.a. i Rotterdam og Esmer Artkabinet i Capelle aan der Ijseel og i Belgien. Hun har i 2006 udstillet i Danmark og udstiller nu i Midtjyllands Kunst Center.

Sonja van Dijk har deltaget på flere store keramikmarkeder, bl.a. på Gouda Ceramic Market i Gouda, på Keramisto i Milsbeek, Amsterdam Design Art Fair (ADAF), og Gallery Efterom i Snakkerburen i Holland og en enkelt i Belgien. Hun er arrangør af det årlige keramikmarked i Easter og sekretær og med i bestyrelsen for Gouda Ceramic Market.

Sonja van Dijk begyndte oprindeligt med raku keramik, men efter nogle år koncentrerede hun sig om de skulpturer, hun laver i dag. Over årene er hendes skulpturer blevet langt mere detaljeret og har fået et snært af humor bygget ind. I fremtiden ønsker hun at lave endnu større skulpturer, som bliver udfordringen for hende.

"Jeg laver farverige skulpturelle abstraktioner, barok, organisk og med en anelse science-fiction blandet sammen. Skulpturerne er fyldt med små detaljer overalt og kan ses fra alle vinkler. Farvene bruger jeg til at skabe opmærksomhed om enkelte detaljer. Som regel vil man opdage noget nyt, hver gang man betragter denne", udtaler Sonja van Dijk.

Sonja van Dijk har solgt sine keramiske skulpturer til Australien, Frankrig, Spanien, Belgien, Danmark og overalt i Holland.

Sonja Van Dijk er medlem af The Nederlandse Vereniging van Keramisten og Artist collective in Bergambacht called Illuzien.