Historien om Habsø

kunstsamlingen

Galleri Habsø A/S blev efter 2 års forberedelse etableret i 1998 af en række kunstnere, kunstinteresserede og nuværende galleriejer Ole Holger Pedersen i forening. Forretningsidéen var anderledes fra starten. Men i løbet af de første to år, udviklede man konceptet til det, Midtjyllands Kunst Center fremstår som i dag.

Ole Holger Pedersen var fra start hovedaktionær, og har siden opkøbt de aktier, der har været til salg. I dag ejer han således ca. 100 % af Galleri Habsø A/S. Aktieselskabet har hvert år haft overskud, som i de senere år har udviklet sig til millionoverskud. På intet tidspunkt er der blevet trukket penge ud af selskabet. De mange overskud er kommet kunsten til gode, og er anvendt til udbygning af kunstcentret og til konsolidering.

Overskuddet i Galleri Habsø A/S har gjort os i stand til, at udføre alle direktionens mange ideer og ønsker undervejs, samt har skabt grundlaget for etablering af flere selskaber. Galleri Habsø A/S ejer i dag Midtjyllands Kunst Center, et kunstforlag, en auktionsportal samt Habsø Edition.

3 nøgletal for Habsø

01

Et ældre nytænkende galleri

Etableret i 1998

02

Kunsten er i centrum

Overskuddet er alle år gået kunsten til gode, ved b.la. at udbygge Galleriet.

03

Størst i Europa

Europas største galleri.