Påskeudstillingen d. 9. – 12. april.

8.000 – 10.000 gæster ventes til Påskeudstilling 2020

Midtjyllands Kunst Center venter 8.000 – 10.000 besøgende til Påskeudstillingen 2020, der har været en fast årlig tradition siden 2003. På Europas største internationale galleri og kunstcenter er der hver dag i påskedagene, samt weekenden før og efter, mulighed for, at møde over 10-20 arbejdende kunstnere, hvoraf flere kommer fra forskellige lande i Europa – bl.a. fra Tyskland, Færøerne, Italien, Polen, Frankrig og Holland.

Oplev værker af 5 nye kunstnere:

  • Anders Dyhr,
  • Gitte Overballe Møller
  • Annemette Hoier Nielsen,
  • Ditte Christiansen
  • Paolo Cassies

Påskeudstillingen 2020 afholdes fra d. 9. april til d. 12 april. Vi udvider åbningstiden i påskedagene til  10.00 – 18.00. I weekenden før og efter påskedagene, er der ligeledes mange arbejdende kunstnere til stede.

I månederne op til udstillingen modtager kunstcentret mange hundrede nye malerier og skulpturer i keramik, glas, sten eller bronze. Og sådan har det været hvert eneste år de seneste 16 år. Kunstcentret råder over landets største privatejede kunstsamling på over 8.500 kunstværker til en samlet værdi på over 100 millioner.

– Vi repræsenterer i dag over 125 kunstnere, hvoraf 45 er fra udlandet, og selvom vi har meget plads, er der kun mulighed for at udstille 15-20 værker af hver kunstner. Derfor oplever vi hele tiden, at kunstkøbere er med i vores “Kunstsamlingen” sammen med en af vore meget kompetente kunstkonsulenter eller kunstneren selv, for det kunne jo være, at præcis det rigtige mesterværk befinder sig i Kunstsamlingen, siger galleriejer Ole Holger Pedersen.

Midtjyllands Kunst Center har specialiseret sig i moderne samtidskunst  – fra hele verden. Påskeudstillingen 2020 spænder fra det meget koloristiske, til det voldsomt ekspressionistiske, det følsomme impressionistiske og over i det næsten poetisk abstrakte. Under Påskeudstillingen 2020 er mindst 3.500 nye kunstværker udstillet, hvilket blot er en af mange årsager til, at et besøg i kunstcentret i påsken er en oplevelse langt ud over det sædvanlige.

– Påskeudstillingen er vores helt store begivenhed, og der kan være så travlt, at vore unge mennesker, der byder velkommen, må samle gæsterne i små grupper for at fortælle om kunstcentret, og det, gæsterne skal ind og opleve i udstillingshallerne. Vi oplever altid, at gæsterne er glade for introduktionen. Vi beder under introduktionen gæsterne om at udfylde en kupon, hvor de på kuponen kan være heldige at vinde et værdifuldt kunstværk, siger Ole Holger Pedersen.

Hvert år er vi værter for de kunstnere, der kommer rejsende hertil. Vi betaler for deres ophold i Danmark, og inviterer alle medarbejdere og kunstnere på fælles middage fredag og søndag aften under udstillingen. Det gør vi for at styrke sammenholdet og som en tak for arbejdsindsats og kunstnernes deltagelse i udstillingen. Disse aftener har personale og kunstnerne lejlighed til på tværs af landegrænserne, at udveksle erfaringer og skabe relationer og venskaber.

Under Påskeudstillingen 2020 sælger vi flere hundrede kunstværker, og har derfor også en stor logistisk opgave, hvor mange medarbejder er på arbejde med salg og udbringning af værker, indskiftning af ny kunst i udstillingen, og ikke mindst rengøring før den næste travle udstillingsdag, siger Ole Holger Pedersen.