Særudstilling

Charlotte Flick, Henrik Drent, Kirsten Murhart

fra søndag 10/03 2024 til søndag 08/09 2024
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Charlotte Flick

Charlotte Flick er uddannet skolelærer med billedkunst som linjefag, og det var herigennem hun i 2005 første gang prøvede kræfter med raku-brænding. Siden har hun fumlet og fejlet sig frem til hendes resultater. Hun har været en del af et kunstner-netværk, hvor hun jævnligt gik sammen med andre kunstnere om at lave udstillinger rundt om i det midtjyske. Hun har udstillet i diverse kunstforeninger og på enkelte gallerier.

Charlotte Flicks skulpturer har store hænder – eller vinger om man vil, og de fortæller alle deres helt egen historie. ”Hænderne er menneskets vinger” læste hun engang et sted. Som oftest er historierne finurlige, humoristiske eller komiske, men der kan også snige sig enkelte sørgmuntre eller tragiske skæbner ind iblandt.

Henrik Drent

Henrik Drent er uddannet grafiker og illustrator på Skolen For Brugskunst (Kunstakademiets Designskole) i 1974-1979 i København og har malet siden 1970. Han har illustreret en lang række børne- og fagbøger. Gennem årene har han dygtiggjort sig med undervisning på forskellige kunstskoler, og har hentet inspiration og viden i samarbejde med andre kunstnere i ind- og udland.

Henrik Drent har udført en række udsmykningsopgaver i det offentlige rum, og solgt sine værker til private samlinger i både ind- og udland. Han bo nær havet, med ofte barske kyster, og tæt ved skoven. Navnlig de rå østvendte og dramatiske kyster giver ham inspiration, hvilket giver sig udtryk i hans mange motiver derfra. De mange indtryk bearbejdes fra lette og følsomme stemninger i lyse farver - til voldsomme og kraftige ekspressive udtryk. Han benytter både akryl- og oliemaling, og gerne med kraftig og overraskende fantasi.

Flere studieture til det Nordatlantiske - navnlig Færøerne blev afgørende for Henriks valg af motiver fra de stormomsuste øer. Dens bygninger og dramatiske natur. Farverne er dæmpede med stærke kontraster ind imellem.
Selvom bygningerne står tydeligt frem i motiverne, er det naturen og landskabets dramatik og krumninger der er hans primære focus.

En del af værkerne kan søges i hans baggrund som illustrator, men det er naturens massive kraft, lyset og den rå natur, der facinerer ham og skaber grobund for de malerier der skabes. Konstant eksperimenterende med naturens mangfoldighed som fast inspirator.

Kirsten Murhart

Kirsten Murhart er livsglædens maler. Hun bor og arbejder i en lille italiensk bjerglandsby og har gennem årene udstillet og solgt sine malerier i Danmark, Italien, Polen, England, Rusland, Tyskland og Holland. Hun er repræsenteret på Museum of Contemporary Art i Yekaterinburg, Rusland og Sopot Museum i Polen. Hun blev i 1990`erne undervist af malere og grafikere Ole Vincent og Alfred Immanuel Jensen.Hun har udstillet i mange gallerier, kunstforeninger og kulturhuse i både ind- og udland.Kirsten Murhart maler sjove motiver i meget stærke farver. Inspirationen finder hun overalt, hvor mennesker færdes. Hun sætter smilet, humoren og det &qout;skæve&qout; højt. &qout;Ingen andre figurer rummer så meget poesi og stor glæde og sorg som klovnefiguren. Derfor er klovnen blevet min tro følgesvend&qout; udtaler Kirsten Murhart selv.