Særudstilling

Niels Jensen, Else Marie Alvad – Søhøjlandet, Hanne Lysdahl Christiansen

fra onsdag 13/09 2023 til onsdag 20/03 2024
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Niels Jensen

Niels Jensen er uddannet hos sin far, der var kunstmaler. Han debuterede i 2002, og siden er det gået stærkt. Han har udstillet på mange gallerier, i kulturhuse, i kunstforeninger og har deltaget på flere kunstmesser. Han har tillige haft mange udsmykningsopgaver i private og offentlige institutioner og har solgt til mange privat samlinger i Skandinavien, Holland, Tyskland, England, Frankrig, USA, Saudi Arabien, Kuwait og i Hong Kong.

Niels Jensen er en af de nye, spændende kunstnere, der gør sig stærkt gældende i moderne samtidskunst. Han tager afsæt i Cobra gruppens abstrakte ekspressive stil og finder på samme måde sin inspiration blandt børns tegninger og i den nordiske mytologi etc. Dog adskiller han sig farve- og detaljemæssigt klart fra Cobra gruppen. Hans humoristiske motiver ligger langt fra, hvad Cobra gruppens medlemmer præsterede. Hos Niels Jensen kan man tydeligt se, hvad 40 år har gjort ved samfundsudviklingen.

De koloristiske væsner danner associationer til det ubevidste, og deres bevægelser og ansigter viser en umiddelbar lethed, men i kraft af værkernes letgenkendelige og menneskelige symbolik vidner de om flere lag, der stiller menneskets basale følelser frem til skue.

Niels Jensens værker er en kombination af fabulerende, ornamenterede væsner og en abstrakt, grafisk baggrund, der skaber et dynamisk modspil til figurerne. Spor fra kubismen og den primitive kunst blander sig ligeledes med hans fortolkninger af mennesket. På det seneste har Niels Jensens årelange interesse for musik fundet vej i hans værker, hvor vi møder det ene store ensemble efter det andet. Niels Jensen er altid i rivende udvikling.

Else Marie Alvad – Søhøjlandet

Else Marie Alvad er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi i 1974-77. Hun er desuden uddannet arkitekt fra Århus Arkitektskole 1981-88.

Hendes professionelle karriere har hovedsageligt været indenfor scenekunsten, hvor hun har lavet scenografi og kostumer til omkring 100 forestillinger indenfor opera, ballet og musicals. Det både herhjemme og i udlandet.

Hanne Lysdahl Christiansen

Hanne Lysdahl Christiansen har deltaget i en række udstillinger på institutioner, gallerier, kunstforeninger og kunstmesser og har modtaget undervisning på Århus Kunstakademi i perioden 2006- 2007. Hun deltager løbende på nye kurser i Århus Kunstakademi regi. Hun har endvidere deltaget på flere andre keramiske kurser.

Karakteristiske kendetegn for hende er de meget romantiske og ofte nostalgiske elementer, som indgår i hendes værker. Store rober, hatte, roser og kniplingsmønstre – som i Victoriatiden for 100 år siden, vidner om en inspiration hentet gennem tanker om tidens foranderlighed og livets skrøbelighed. Lyse minder fra barndommen om bedstemors altid flittige hænder med håndarbejdet efter aftensmaden – håndarbejder, som også ofte indgår som et element i hendes arbejder.