Særudstilling 27. november – 21. februar 2022

Christina Kjelsmark – Vestjylland, Lena Mandal,

fra mandag 22/11 2021 til onsdag 16/02 2022
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Christina Kjelsmark – Vestjylland

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på, Færøerne, i Europa og USA, og på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig, og har solgt til en række offentlige- og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende, og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen &qout;Med vind i ansigtet&qout; og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaleri.

Lena Mandal

Lena Mandal er uddannet folkeskolelærer med billedkunst som linjefag. Hun har senere suppleret med kurser på forskellige kunsthøjskoler og er blevet undervist i glas af bl.a. Janet Solvang, Tina Moeslund, og Bob Leatherbarrow. Hun har tegnet og malet siden barndommen og har desuden lavet plakater, kulisser og kostumer til bl.a. Esbjerg B&U teater i mere end 20 år.

Hun fik sit gennembrud som billedkunstner i begyndelsen af dette årtusinde og har siden udstillet i utallige kunstforeninger, på gallerier og på flere kunstmesser. Hun er medlem af DBF, udstillingskoordinator for Folk og Kultur i Janderup og for Containerkunst i Esbjerg.

Lena Mandal har de sidste mange år haft travlt med maleriet, hvor hendes mangeårige karriere i teaterets verden kommer til udtryk. Hun har rod i det vestjyske, hvor der er højt til loftet og fuglene flyver i flok. Det er måske en af grundene til, at fugle optræder i mange af hendes billeder. Nogle af billederne forholder sig til den globale opvarmning og manglen på plads til dyr og fugle. Pingvinerne fra det Antarktiske område, hvor isen smelter, må søge nye steder hen.

Man kan som beskuer også vælge at tro, at Lene Mandal har valgt kun at beskæftige sig med de glade fugle, der i livlig kommunikation med hinanden dyrker sammenholdet og det store tætte familiemønster. Enkelte billeder indikerer dog også det lidt dystre med de sorte troldgrene, der lukker sig omkring fuglene, der stadig er i flok, men som nu virker forundrede og måske en anelse skræmte.