Særudstilling – 28.august til 22. november

Erik Langkjær, Kirsten Murhart, Berit Thrane Dirdal

fra tirsdag 24/08 2021 til torsdag 18/11 2021
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Erik Langkjær

Erik Langkjær debuterede i 1985 og har dermed over 30 års erfaring som maler. Siden er det blevet til mange udstillinger på gallerier og i kunstforeninger, samt undervisning i maleri, tegning og æstetik.

Han har gennem årene modtaget undervisning på kunstskoler og vejledning fra andre professionelle kunstnere. Som akademisk filosof og en efteruddannelse i tibetansk filosofi og psykologi, er han optaget af den menneskelige erkendelse. Det afspejler sig i maleriet, hvor opmærksomheden på sanseoplevelser er et omdrejningspunkt.

Erik Langkjærs malerier bliver til i et energisk og spontant billedsprog, der er beslægtet med impressionisternes brug af optisk farveblanding og frie penselstrøg. Erik er optaget af lysets flygtighed og selve livets foranderlighed, men føler også et slægtskab med Cézanne, som betoner de strukturelle kvaliteter og søger det evige og tidløse.

Som beskuer inviteres man til selv at deltage i skabelsesprocessen, når dansende penselstrøg blot antyder motiver fra hverdagen. Man efterlades i et spændingsfelt mellem abstraktion og genkendelighed.

Kirsten Murhart

Kirsten Murhart er livsglædens maler. Hun bor og arbejder i en lille italiensk bjerglandsby og har gennem årene udstillet og solgt sine malerier i Danmark, Italien, Polen, England, Rusland, Tyskland og Holland. Hun er repræsenteret på Museum of Contemporary Art i Yekaterinburg, Rusland og Sopot Museum i Polen. Hun blev i 1990`erne undervist af malere og grafikere Ole Vincent og Alfred Immanuel Jensen.Hun har udstillet i mange gallerier, kunstforeninger og kulturhuse i både ind- og udland.Kirsten Murhart maler sjove motiver i meget stærke farver. Inspirationen finder hun overalt, hvor mennesker færdes. Hun sætter smilet, humoren og det &qout;skæve&qout; højt. &qout;Ingen andre figurer rummer så meget poesi og stor glæde og sorg som klovnefiguren. Derfor er klovnen blevet min tro følgesvend&qout; udtaler Kirsten Murhart selv.

Berit Thrane Dirdal

Den norske keramiker Berit Thrane Dirdal har tidligere haft eget værksted i Norge, men er i foråret 2015 flyttet til Danmark.

Berit Thrane Dirdals figurer, fugle, får og klovne, er unika med helt deres egne personligheder.

Berit Thrane Dirdal arbejder meget med udtrykket i ansigtet og kropssproget. Hun har boet i det amt i Norge hvor der findes flest får, og der gik næsten ikke en dag uden hun så mange af dem ude på jorderne og på fjeldet.
Klovnen har altid fascineret hende. Klovnen har en evne til at få alle til at le, uanset hvilken sindsstilstand som findes bag masken. Fuglene er lette og humoristiske, der for smilet frem.

Berit Thrane Dirdal håber at hendes figurer formidler glæde, som hun selv føler under arbejdet.