Særudstilling 26. marts- 22. august 2022

Kirsten Zobbe, Bent Madsen, Anne Fonnesbech

fra torsdag 17/03 2022 til lørdag 13/08 2022
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Kirsten Zobbe

Kirsten Zobbe er uddannet pædagog, dybdeterapeut og seksualvejleder, og har i mange år været tilknyttet Skive Tekniske Skolehjem som tilsynsførende og mentor. Hun har været forstander på institutioner for udviklingshæmmede,underviser og foredragsholder. Hendes kunstneriske karriere har udviklet sig gennem årene,

Kirsten Zobbe har deltaget på mange malekurser i både ind- og udland og har haft mange studierejser, primært til de sydlige lande i Europa. Fra midten af forrige årti har hun helliget sig maleriet på fuld tid. Efterfølgende er det gået stærkt med mange udstillinger i kunstforeninger, på gallerier og i kulturhuse. Hun har flere censurerede udstillinger bag sig, og har solgt til flere offentlige- og private institutioner. Hun er medlem af &qout;Vestjydske Kunstnere&qout;.

Bent Madsen

Bent Madsen har malet siden teenageårene, hvor hans første oliemaleri så dagens lys. Siden er det blevet til utallige værker gennem hans mere end 50 års virke som billedkunstner.

Bent Madsen har udstillet på gallerier, i kulturhuse og mange kunstforeninger. Han har flere censurerede udstillinger bag sig og har solgt til både private- og offentlige institutioner og til private samlinger i mange lande.

Bent Madsen bruger for det meste spartel, men også blyant og kridt bliver ofte anvendt. Han benytter oftest jordfarver, i en afdæmpet farveskala.

Naturen, især de store åbne vidder i Vestjylland, men også hedestrækninger, eller klitrækkerne langs vestkysten, er de foretrukne motiver. Her bliver naturoplevelserne, der har brændt sig fast på hans nethinde, senere udfoldet i hans smukke kunstværker.

&qout;Farverne danner ligesom musik i mine billeder&qout;, udtaler Bent Madsen.

Bent Madsens værker bliver ofte sammenlignet med Turner.

Anne Fonnesbech

Anne Fonnesbech er uddannet som lektor i engelsk og fransk, og har altid arbejdet kreativt med forskellige medier. Hun fik interessen for skulpturer i slutningen af 90`erne, og fik undervisning af billedhugger Poul Winther Pedersen. Anne tog også maleriet til sig efter et længerevarende ophold i Vietnam, hvor mødet med og undervisning af en hollandsk kunstner; Noëlla Ross, blev afgørende. Efter at være vendt tilbage til Danmark, valgte hun alligevel at koncentrere sig om skulpturer, som laves efter levende modeller. Hun er fascineret af den måde menneskekroppen fylder et rum ud på og af kroppens form og linjer.

Anne Fonnesbech har siden midten af forrige årti haft mange udstillinger på gallerier, i kunstforeninger og i kulturhuse, primært i det nordjyske. Hun har flere censurerede udstillinger bag sig, bl.a. Dronninglund Kunstcenter i 2007 og 2009 og Vendsyssel Censurerede i Hjørring i 2008.

Anne Fonnesbech arbejder naturalistisk, helst uden detaljer. Materialet er ler og arbejdsredskabet er en gammel østerskniv. Overfladen på skulpturerne er ofte rå, præget af redskaber og fingre. Skulpturerne brændes ved ca. 1000 grader, og bearbejdes derefter med spritbejdse. Enkelte skulpturer bygges op i gips, andre støbes i bronze.

Anne Fonnesbech søger enkeltheden. Det er linjerne og stramheden, der skaber skulpturens dynamik i rummet. Detaljen er oftest blevet et forstyrrende element.