Særudstilling

Pia Amdi – Stilleben, Peter Duun – kvinder, Stiig Kalsing

fra torsdag 24/09 2020 til fredag 30/04 2021
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Pia Amdi – Stilleben

I mine stilleben skaber jeg en sammenhæng i de ting der er på billedet, så de derved bidrager til at fortælle en historie.

Pia Amdi er født i Danmark, og bosiddende i Provence i Frankrig.

Pia Amdi er en spændende koloristisk og ekspressiv billedkunstner, som tager afsæt i maleriet i legen med farverne. Hendes billedunivers favner bredt og er inspireret af landskabet, kvinden og det klassiske stilleben. Hun har i sine billeder en uvurderlig evne til at få de ofte varme farver til at stråle mod beskueren.

I sine stilleben malerier forsøger hun at tilføre noget nyt f.eks. i form af transparente personer og andre levende væsner. Hun forsøger at skabe en sammenhæng i de ting, der er på billedet, så de derved bidrager til at fortælle en historie.

Pia Amdi er en efterspurgt billedkunstner, der gennem årene haft mange separatudstillinger på gallerier, i kulturhuse og hos kunstforeninger i både ind- og udland. Ydermere har hun deltaget på en række kunstmesser og løst flere større udsmykningsopgaver for både private- og offentlige institutioner.

Peter Duun – kvinder

Jeg kan godt lide at skildre mennesket. Ikke bare det du umiddelbart ser, men et lag eller to dybere

Peter Duun er uddannet arkæolog fra Århus Universitet og siden uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus i 1995 med speciale i bygningsarkæologi. En meget stor del af arkitektstudiet bestod af tegneundervisning herunder croquis, hvilket har været stærkt medvirkende til, at Duuns motivverden i dag er præget af ansigter og kroppe.

Peter Duun har i en årrække været tilknyttet Nationalmuseets ambitiøse bogprojekt ”Danmarks Kirker”, som han har illustreret. Han har desuden udgivet bogen ”Den vestjyske klitgård”, som han fik ejendomsmæglernes pris for. Peter Duun har arbejdet som arkitekt på mange fronter, men har desuden også arbejdet som folkeskolelærer i en længere periode bl.a. i faget billedkunst.

Peter Duun har altid tegnet og malet, men først i en ret sen alder har han malet med salg for øje. I dag er maleriet blevet eneste levevej. Motiverne er overvejende udtryksfulde kvindeansigter gerne med lidt melankolske strejf, kvindekroppens forunderlighed, samt mandens maskuline fremtoning. I mange år var de største inspirationskilder Edvard Munch og Van Gogh, men i dag hentes inspirationer fra en lang række portrætkunstnere.

Stiig Kalsing

Mine skulpturer er ofte idéer som er kommet helt naturligt ad sig selv. Jeg skitserer en historie eller en situation op. Det kan være mødet mellem mennesker, eller en iagtagelse af et dyr.

I slutningen af 90`erne valgte Stiig Kalsing helt at koncentrere sig om det kunstneriske, og har siden slået sit navn fast som skulptør ved forskellige udstillinger på gallerier og i kunstforeninger. Stig Kalsing har endvidere deltaget på flere kunstmesser i både ind- og udland. Siden har han suppleret med undervisning på Kunsthåndværkerskolen i København.

Stiig Kalsings bronzeskulpture dækker motivmæssigt et bredt spektrum, selv om det først og fremmest er menneskekroppen, der optager ham. Hans figurbronzer spænder fra Gaciometti-agtige, nervøse og sårbare enkeltfigurer - næsten manieristisk langstrakte - til erotiske dobbelt- eller tredobbeltfigurer, der ofte viser parforholdets skrøbelighed. I denne kategori laver kunstneren også kvindetorsoer af klassisk skønhed. I sine mere eksperimenterende bronzer viser Stiig Kalsing stor beherskelse af materialets muligheder.

Udstilling nr. 14

Anders Dyhr, Lars Kristian Hansen, Eva Dahl Angaard

fra tirsdag 25/02 2020 til tirsdag 26/05 2020
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Udstilling nr. 13

Eugene Melamed, Maxime Tikhomirov, Lena Untidt

fra onsdag 29/01 2020 til mandag 24/02 2020
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.