Særudstilling

Eva Dahl Angaard, Helle Louise Kierkegaard – LUI, Yrsa Dunvad

fra søndag 21/08 2022 til mandag 20/03 2023
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Eva Dahl Angaard

Eva Dahl Angaard er færdiguddannet i 2003 fra Randers Kunstskole med tegning og maleri som hovedfag.

Hun spænder vidt i sin kunst, fra malerier til brugskunst og skulptur.

Helle Louise Kierkegaard – LUI

Helle-Louise Kierkegaard - Lui er af profession og baggrund selvstændig udøvende kunstner med en Bachelor of Fine Art fra Miami University, foredragsholder og billedkunstlærer. Hun har siden 2006 udstillet i mange kunstforeninger og gallerier over hele landet, med enkelte afstikkere til udlandet, bl.a. i Luxembourg, Norge og USA. Hun vandt 1. pris i Miami Art Fair i 2008, hvor hun arbejdede og var bosat i 3 år.”Jeg maler altid kvinder uafhængigt af hvilket tema jeg er midt i. Sagen er nemlig den, at jeg slet ikke kan lade være. Kvinder fascinerer mig på dybe planer. Jeg fascineres af en kvindes udstråling, måde at bevæge sig på, alt fra hendes politiske og moderlige virke, til hendes erotiske og drømmende tanker….sammen med et faktum at jeg er mor til tre vidunderlige døtre, lever jeg til daglig i en feminin verden, og det er enormt powerfuldt”, udtaler Lui.

Yrsa Dunvad

Yrsa Dunvad er uddannet på Århus Kunstakademi i perioden 1993 - 2004, samt undervist af kunstmaler Eduardo Soza fra Chile og billedkunstner Kàri Svensson fra Færøerne. Hun debiterede på Galleri Spiren i Århus i 1981 og har siden udstillet på flere gallerier og i utallige kunstforeninger. Yrsa Dunvad har ligeledes deltaget på flere kunstmesser, og har udgivet to kunstbøger - seneste i 2017. Hun har flere danske udsmykningsopgaver bag sig og enkelte i Spanien og Sverige.

Yrsa Dunvad er kendt for at male med stor intensitet. Hun har naturen som et gennemgående tema med et kraftig og ekspressionistisk udtryk. Hendes værker udstråler sin helt egen identitet i dejlige og meget koloristiske varme farver.

Særudstilling 26. marts- 22. august 2022

Kirsten Zobbe, Bent Madsen, Anne Fonnesbech

fra torsdag 17/03 2022 til lørdag 13/08 2022
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Kirsten Zobbe

Kirsten Zobbe er uddannet pædagog, dybdeterapeut og seksualvejleder, og har i mange år været tilknyttet Skive Tekniske Skolehjem som tilsynsførende og mentor. Hun har været forstander på institutioner for udviklingshæmmede,underviser og foredragsholder. Hendes kunstneriske karriere har udviklet sig gennem årene,

Kirsten Zobbe har deltaget på mange malekurser i både ind- og udland og har haft mange studierejser, primært til de sydlige lande i Europa. Fra midten af forrige årti har hun helliget sig maleriet på fuld tid. Efterfølgende er det gået stærkt med mange udstillinger i kunstforeninger, på gallerier og i kulturhuse. Hun har flere censurerede udstillinger bag sig, og har solgt til flere offentlige- og private institutioner. Hun er medlem af &qout;Vestjydske Kunstnere&qout;.

Bent Madsen

 

Bent Madsen døde i maj 2023 efter kort tids sygdom.

Anne Fonnesbech

Anne Fonnesbech er uddannet som lektor i engelsk og fransk, og har altid arbejdet kreativt med forskellige medier. Hun fik interessen for skulpturer i slutningen af 90`erne, og fik undervisning af billedhugger Poul Winther Pedersen. Anne tog også maleriet til sig efter et længerevarende ophold i Vietnam, hvor mødet med og undervisning af en hollandsk kunstner; Noëlla Ross, blev afgørende. Efter at være vendt tilbage til Danmark, valgte hun alligevel at koncentrere sig om skulpturer, som laves efter levende modeller. Hun er fascineret af den måde menneskekroppen fylder et rum ud på og af kroppens form og linjer.

Anne Fonnesbech har haft mange udstillinger på gallerier, i kunstforeninger og i kulturhuse, primært i det nordjyske. Hun har flere censurerede udstillinger bag sig, bl.a. Dronninglund Kunstcenter i 2007 og 2009 og Vendsyssel Censurerede i Hjørring i 2008.

Særudstilling 27. november – 21. marts 2022

Christina Kjelsmark – Vestjylland, Lena Mandal,

fra lørdag 20/11 2021 til mandag 21/03 2022
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Christina Kjelsmark – Vestjylland

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på, Færøerne, i Europa og USA, og på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig, og har solgt til en række offentlige- og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende, og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen &qout;Med vind i ansigtet&qout; og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaleri.

Lena Mandal

Lena Mandal er uddannet folkeskolelærer med billedkunst som linjefag. Hun har senere suppleret med kurser på forskellige kunsthøjskoler og er blevet undervist i glas af bl.a. Janet Solvang, Tina Moeslund, og Bob Leatherbarrow. Hun har tegnet og malet siden barndommen og har desuden lavet plakater, kulisser og kostumer til bl.a. Esbjerg B&U teater i mere end 20 år.

Hun fik sit gennembrud som billedkunstner i begyndelsen af dette årtusinde og har siden udstillet i utallige kunstforeninger, på gallerier og på flere kunstmesser. Hun er medlem af DBF.

Særudstilling – 28.august til 22. november

Erik Langkjær, Kirsten Murhart, Berit Thrane Dirdal

fra tirsdag 24/08 2021 til torsdag 18/11 2021
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Erik Langkjær

Erik Langkjær debuterede i 1985 og har dermed over 30 års erfaring som maler. Siden er det blevet til mange udstillinger på gallerier og i kunstforeninger, samt undervisning i maleri, tegning og æstetik.

Han har gennem årene modtaget undervisning på kunstskoler og vejledning fra andre professionelle kunstnere. Som akademisk filosof og en efteruddannelse i tibetansk filosofi og psykologi, er han optaget af den menneskelige erkendelse. Det afspejler sig i maleriet, hvor opmærksomheden på sanseoplevelser er et omdrejningspunkt.

Kirsten Murhart

Kirsten Murhart er livsglædens maler. Hun bor og arbejder i en lille italiensk bjerglandsby og har gennem årene udstillet og solgt sine malerier i Danmark, Italien, Polen, England, Rusland, Tyskland og Holland. Hun er repræsenteret på Museum of Contemporary Art i Yekaterinburg, Rusland og Sopot Museum i Polen. Hun blev i 1990`erne undervist af malere og grafikere Ole Vincent og Alfred Immanuel Jensen.Hun har udstillet i mange gallerier, kunstforeninger og kulturhuse i både ind- og udland.Kirsten Murhart maler sjove motiver i meget stærke farver. Inspirationen finder hun overalt, hvor mennesker færdes. Hun sætter smilet, humoren og det &qout;skæve&qout; højt. &qout;Ingen andre figurer rummer så meget poesi og stor glæde og sorg som klovnefiguren. Derfor er klovnen blevet min tro følgesvend&qout; udtaler Kirsten Murhart selv.

Berit Thrane Dirdal

Den norske keramiker Berit Thrane Dirdal har tidligere haft eget værksted og galleri i Norge, men er i foråret 2015 flyttet til Danmark.

Berit Thrane Dirdals figurer, fugle, får og klovne, er unika med helt deres egne personligheder.

Særudstilling

Pia Amdi – Stilleben, Peter Duun – kvinder, Stiig Kalsing

fra torsdag 24/09 2020 til fredag 30/04 2021
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Pia Amdi – Stilleben

I mine stilleben skaber jeg en sammenhæng i de ting der er på billedet, så de derved bidrager til at fortælle en historie.

Pia Amdi er født i Danmark, men har i en længere årrække boet i både Provence i Frankrig og i Sydindien.

Hendes værker er således påvirket af både Provence i landskabsbillederne og af Indien i forhold til brugen af de mange mønstre og de strålende farver.

Peter Duun – kvinder

Jeg kan godt lide at skildre mennesket. Ikke bare det du umiddelbart ser, men et lag eller to dybere

Peter Duun er uddannet arkæolog fra Århus Universitet og siden uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus i 1995 med speciale i bygningsarkæologi. En meget stor del af arkitektstudiet bestod af tegneundervisning herunder croquis, hvilket har været stærkt medvirkende til, at Duuns motivverden i dag er præget af ansigter og kroppe.

Peter Duun har i en årrække været tilknyttet Nationalmuseets ambitiøse bogprojekt ”Danmarks Kirker”, som han har illustreret. Han har desuden udgivet bogen ”Den vestjyske klitgård”, som han fik ejendomsmæglernes pris for. Peter Duun har arbejdet som arkitekt på mange fronter, men har desuden også arbejdet som folkeskolelærer i en længere periode bl.a. i faget billedkunst.

Peter Duun har altid tegnet og malet, men først i en ret sen alder har han malet med salg for øje. I dag er maleriet blevet eneste levevej. Motiverne er overvejende udtryksfulde kvindeansigter gerne med lidt melankolske strejf, kvindekroppens forunderlighed, samt mandens maskuline fremtoning. I mange år var de største inspirationskilder Edvard Munch og Van Gogh, men i dag hentes inspirationer fra en lang række portrætkunstnere.

Stiig Kalsing

Mine skulpturer er ofte idéer som er kommet helt naturligt ad sig selv. Jeg skitserer en historie eller en situation op. Det kan være mødet mellem mennesker, eller en iagtagelse af et dyr.

I slutningen af 90`erne valgte Stiig Kalsing helt at koncentrere sig om det kunstneriske, og har siden slået sit navn fast som skulptør ved forskellige udstillinger på gallerier og i kunstforeninger. Stiig Kalsing har endvidere deltaget på flere kunstmesser i både ind- og udland. Siden har han suppleret med undervisning på Kunsthåndværkerskolen i København.

Stiig Kalsings bronzeskulpturer dækker motivmæssigt et bredt spektrum, selvom det først og fremmest er menneskekroppen, der optager ham. Hans figurbronzer spænder fra Gaciometti-agtige, nervøse og sårbare enkeltfigurer - næsten manieristisk langstrakte - til erotiske dobbelt- eller tredobbeltfigurer, der ofte viser parforholdets skrøbelighed. I denne kategori laver kunstneren også kvindetorsoer af klassisk skønhed. I sine mere eksperimenterende bronzer viser Stiig Kalsing stor beherskelse af materialets muligheder.

Udstilling nr. 14

Anders Dyhr, Lars Kristian Hansen, Eva Dahl Angaard

fra tirsdag 25/02 2020 til tirsdag 26/05 2020
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Udstilling nr. 13

Eugene Melamed, Maxime Tikhomirov, Lena Untidt

fra onsdag 29/01 2020 til mandag 24/02 2020
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.