Særudstilling 27. november – 21. marts 2022

Christina Kjelsmark – Vestjylland, Lena Mandal,

fra lørdag 20/11 2021 til mandag 21/03 2022
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Christina Kjelsmark – Vestjylland

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på, Færøerne, i Europa og USA, og på museer, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig, og har solgt til en række offentlige- og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende, og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen &qout;Med vind i ansigtet&qout; og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaleri.

Lena Mandal

Lena Mandal er uddannet folkeskolelærer med billedkunst som linjefag. Hun har senere suppleret med kurser på forskellige kunsthøjskoler og er blevet undervist i glas af bl.a. Janet Solvang, Tina Moeslund, og Bob Leatherbarrow. Hun har tegnet og malet siden barndommen og har desuden lavet plakater, kulisser og kostumer til bl.a. Esbjerg B&U teater i mere end 20 år.

Hun fik sit gennembrud som billedkunstner i begyndelsen af dette årtusinde og har siden udstillet i utallige kunstforeninger, på gallerier og på flere kunstmesser. Hun er medlem af DBF, udstillingskoordinator for Folk og Kultur i Janderup og for Containerkunst i Esbjerg.

Lena Mandal har de sidste mange år haft travlt med maleriet, hvor hendes mangeårige karriere i teaterets verden kommer til udtryk. Hun har rod i det vestjyske, hvor der er højt til loftet og fuglene flyver i flok. Det er måske en af grundene til, at fugle optræder i mange af hendes billeder. Nogle af billederne forholder sig til den globale opvarmning og manglen på plads til dyr og fugle. Pingvinerne fra det Antarktiske område, hvor isen smelter, må søge nye steder hen.

Man kan som beskuer også vælge at tro, at Lene Mandal har valgt kun at beskæftige sig med de glade fugle, der i livlig kommunikation med hinanden dyrker sammenholdet og det store tætte familiemønster. Enkelte billeder indikerer dog også det lidt dystre med de sorte troldgrene, der lukker sig omkring fuglene, der stadig er i flok, men som nu virker forundrede og måske en anelse skræmte.

Særudstilling – 28.august til 22. november

Erik Langkjær, Kirsten Murhart, Berit Thrane Dirdal

fra tirsdag 24/08 2021 til torsdag 18/11 2021
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Erik Langkjær

Erik Langkjær debuterede i 1985 og har dermed over 30 års erfaring som maler. Siden er det blevet til mange udstillinger på gallerier og i kunstforeninger, samt undervisning i maleri, tegning og æstetik.

Han har gennem årene modtaget undervisning på kunstskoler og vejledning fra andre professionelle kunstnere. Som akademisk filosof og en efteruddannelse i tibetansk filosofi og psykologi, er han optaget af den menneskelige erkendelse. Det afspejler sig i maleriet, hvor opmærksomheden på sanseoplevelser er et omdrejningspunkt.

Kirsten Murhart

Kirsten Murhart er livsglædens maler. Hun bor og arbejder i en lille italiensk bjerglandsby og har gennem årene udstillet og solgt sine malerier i Danmark, Italien, Polen, England, Rusland, Tyskland og Holland. Hun er repræsenteret på Museum of Contemporary Art i Yekaterinburg, Rusland og Sopot Museum i Polen. Hun blev i 1990`erne undervist af malere og grafikere Ole Vincent og Alfred Immanuel Jensen.Hun har udstillet i mange gallerier, kunstforeninger og kulturhuse i både ind- og udland.Kirsten Murhart maler sjove motiver i meget stærke farver. Inspirationen finder hun overalt, hvor mennesker færdes. Hun sætter smilet, humoren og det &qout;skæve&qout; højt. &qout;Ingen andre figurer rummer så meget poesi og stor glæde og sorg som klovnefiguren. Derfor er klovnen blevet min tro følgesvend&qout; udtaler Kirsten Murhart selv.

Berit Thrane Dirdal

Den norske keramiker Berit Thrane Dirdal har tidligere haft eget værksted i Norge, men er i foråret 2015 flyttet til Danmark.

Berit Thrane Dirdals figurer, fugle, får og klovne, er unika med helt deres egne personligheder.

Berit Thrane Dirdal arbejder meget med udtrykket i ansigtet og kropssproget. Hun har boet i det amt i Norge hvor der findes flest får, og der gik næsten ikke en dag uden hun så mange af dem ude på jorderne og på fjeldet.
Klovnen har altid fascineret hende. Klovnen har en evne til at få alle til at le, uanset hvilken sindsstilstand som findes bag masken. Fuglene er lette og humoristiske, der for smilet frem.

Berit Thrane Dirdal håber at hendes figurer formidler glæde, som hun selv føler under arbejdet.

Særudstilling

Pia Amdi – Stilleben, Peter Duun – kvinder, Stiig Kalsing

fra torsdag 24/09 2020 til fredag 30/04 2021
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Pia Amdi – Stilleben

I mine stilleben skaber jeg en sammenhæng i de ting der er på billedet, så de derved bidrager til at fortælle en historie.

Pia Amdi er født i Danmark, og bosiddende i Provence i Frankrig.

Pia Amdi er en spændende koloristisk og ekspressiv billedkunstner, som tager afsæt i maleriet i legen med farverne. Hendes billedunivers favner bredt og er inspireret af landskabet, kvinden og det klassiske stilleben. Hun har i sine billeder en uvurderlig evne til at få de ofte varme farver til at stråle mod beskueren.

Peter Duun – kvinder

Jeg kan godt lide at skildre mennesket. Ikke bare det du umiddelbart ser, men et lag eller to dybere

Peter Duun er uddannet arkæolog fra Århus Universitet og siden uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus i 1995 med speciale i bygningsarkæologi. En meget stor del af arkitektstudiet bestod af tegneundervisning herunder croquis, hvilket har været stærkt medvirkende til, at Duuns motivverden i dag er præget af ansigter og kroppe.

Peter Duun har i en årrække været tilknyttet Nationalmuseets ambitiøse bogprojekt ”Danmarks Kirker”, som han har illustreret. Han har desuden udgivet bogen ”Den vestjyske klitgård”, som han fik ejendomsmæglernes pris for. Peter Duun har arbejdet som arkitekt på mange fronter, men har desuden også arbejdet som folkeskolelærer i en længere periode bl.a. i faget billedkunst.

Peter Duun har altid tegnet og malet, men først i en ret sen alder har han malet med salg for øje. I dag er maleriet blevet eneste levevej. Motiverne er overvejende udtryksfulde kvindeansigter gerne med lidt melankolske strejf, kvindekroppens forunderlighed, samt mandens maskuline fremtoning. I mange år var de største inspirationskilder Edvard Munch og Van Gogh, men i dag hentes inspirationer fra en lang række portrætkunstnere.

Stiig Kalsing

Mine skulpturer er ofte idéer som er kommet helt naturligt ad sig selv. Jeg skitserer en historie eller en situation op. Det kan være mødet mellem mennesker, eller en iagtagelse af et dyr.

I slutningen af 90`erne valgte Stiig Kalsing helt at koncentrere sig om det kunstneriske, og har siden slået sit navn fast som skulptør ved forskellige udstillinger på gallerier og i kunstforeninger. Stig Kalsing har endvidere deltaget på flere kunstmesser i både ind- og udland. Siden har han suppleret med undervisning på Kunsthåndværkerskolen i København.

Stiig Kalsings bronzeskulpture dækker motivmæssigt et bredt spektrum, selv om det først og fremmest er menneskekroppen, der optager ham. Hans figurbronzer spænder fra Gaciometti-agtige, nervøse og sårbare enkeltfigurer - næsten manieristisk langstrakte - til erotiske dobbelt- eller tredobbeltfigurer, der ofte viser parforholdets skrøbelighed. I denne kategori laver kunstneren også kvindetorsoer af klassisk skønhed. I sine mere eksperimenterende bronzer viser Stiig Kalsing stor beherskelse af materialets muligheder.

Udstilling nr. 14

Anders Dyhr, Lars Kristian Hansen, Eva Dahl Angaard

fra tirsdag 25/02 2020 til tirsdag 26/05 2020
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.

Udstilling nr. 13

Eugene Melamed, Maxime Tikhomirov, Lena Untidt

fra onsdag 29/01 2020 til mandag 24/02 2020
3 anerkendte kunstnere udstiller i vores særlige 170m2 udstillingslokale, hvor hele indretningen er holdt helt i sort med lamper som giver en helt exceptionel oplevelse af kunsten.