Beskrivelse
&qout;Tangorytmer&qout;
Mine værker, i hvilke naturen og den kollektive hukommelse indgår som nogle af de grundlæggende elementer, indeholder flere forskellige muligheder for fortolkning. De levende og klare farver kombineret med en nøje udført renæssanceteknik bidrager til at skabe detaljerede billeder med optiske illusioner og fælder for øjet. En nærlæsning af billederne fører beskueren gennem en række æstetiske transformationer, som ofte peger i retning af en større og mere omfattende miljøbevidsthed.
“Udeklimaet”Milliarder af mennesker bor i områder, hvor temperaturen bliver så høj som i et drivhus. Det er måske den mest nedslående nyhed, selv i en coronatid – så trist, at forskerne brugte et år på at tjekke, at de havde regnet rigtigt.
Den er desværre god nok: Mindst 1,5 milliarder mennesker i lande som Indien, Nigeria, Indonesien, Pakistan og Brasilien kommer om 50 år til at bo i områder, hvor gennemsnitstemperaturen kravler over 29 grader. Det er så ubærligt hedt, at menneskeheden ikke har erfaringer med det.
Grundlæggende kan man sige, at for hver grad mindre opvarmning vi får, er det 1 milliard færre mennesker, der skal leve under disse forhold. Det er en meget konkret ting at forholde sig til. Det peger på, at det er supervigtigt at begrænse klimaændringerne mest muligt for at undgå nogle kæmpe problemer ud i fremtiden.
“Indeklimaet”
Planter ikke bare renser luften for giftstoffer, men de giver også bedre trivsel og er med til at regulere luftfugtighed og temperatur med færre sygedage som gevinst. Senest er forskerne begyndt at interessere sig for planters evne til at modvirke stress.
Planternes luftrensning forgår ved at de optager og neutraliserer giftstofferne gennem bladene samtidig med at de omdanner luftens CO2 til ilt. Generelt gælder det, at jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er dens evne til at forbedre indeklimaet.
Claus Larsen, 2020