Kunstnerprofil

Alan Waring

Alan Waring

Alan Waring er søn af Jørgen Waring, der har haft en livslang karriere som billedkunstner, skulptør og storvildtjæger. Alan besøgte sin far i Afrika i barndommen, hvor Jørgen Waring var safariarrangør i Kenya i mange år.

Med baggrund i Alans opvækst, har det været nærliggende for ham, at han efter uddannelsen som keramiker og skulptør i 1996 kastede sig over dyr og især forskellige afrikanske dyrearter.

Siden slutningen af 90`erne har Alan Waring haft mange udstillinger på gallerier i både ind- og udland, og har udstillet i flere kunstforeninger. Hans skulpturer er brugt som priser til vindende championathingste i Holland og Belgien, hvor Alan Waring også har været kåringsdommer.

De seneste år har Alan`s arbejder udelukkende omfattet afrikanske dyrearter som næsehorn, elefant, bøffel. flodhest, gorilla, chimpanse og vortesvin.

Fra ide til virkelighed, kan der gå halve år, som f.eks. i 2015, hvor Alan Waring leverede en bestillingsopgave til en danskcanadier bosiddende i Canada på 4 store keramiske skulpturer, hver i størrelsen ca. 60 x 80 cm. En sådan bestillingsopgave tog det meste af et års tid.

Videoer af Alan Waring