Kunstnerprofil

Andrejus Kovilnas

Andrejus Kovilnas

Andrejus Kovelinas er født i 1958 i Lithauen. Han bor og arbejder i dag i Polen og har i mange år beskæftiget sig med oliemaleriet. Han er uddannet fra kunstskolen i Chisinau, Moldova i 1978, og har haft sin egen kunstskole i Litauen. I årevis rejste han rundt i Europa og har blandt andet boet i Frankrig, Rusland, Sverige og Irland. Han startede sin kunstneriske livsbane med at designe plakater til teater, opera og balletforestillinger, og han har modtaget mange priser for sit arbejde.

Andrejus Kovelinas malerier er solgt til mange private samlere rundt omkring i Europa og han har mange internationale udstillinger bag sig, blandt andet i Italien, Frankrig, Finland, Sverige, Polen, England, Irland, Litauen, Rusland, Taiwan og Dubai.

Han er prisvinder af Anglo Italian Academy of Art Academy of Art, Biennale of Chianciano, Kunstmuseum i 2011.

Hovedtemaerne i hans værker er kvinder, og han er meget fascineret af dem. De er for ham et emne, han aldrig bliver færdig med. Andrejus Kovelinas mener, at kvinder er skabt på en særlig kunstnerisk måde af Skaberen.

Han lægger al sin erfaring og viden i arbejdet med kunsten. Hvert enkelt værk kræver lang tids forberedelse og mange skitser skal igennem hans hånd, før han kan realisere det, og til sidst overlade det færdige værk til modtagerens dømmekraft. For ham er det vigtigt at vide, at hans værker kommer ud med positiv energi og kærlighed.