Kunstnerprofil

Anette Nordentoft Pedersen

Anette Nordentoft Pedersen

Anette Nordentoft er uddannet på Århus Kunstakademi på keramiklinjen ved Kim Holm og Malene Møller Hansen i perioden 1984 – 1988. Hun startede eget værksted i 1989 og har siden været på flere kurser, bl.a. Clay Art ved Marianne Buus og på Engelsholm Højskole. Anette Nordentoft har udstillet i mange kunstforeninger og lavet store udsmykningsopgaver. Hun har foretaget studieture til Budapest, Amsterdam, London, Paris, Nagoya i Japan, New York og Darwin i Australien. Hun har modtaget Søren Christian Sørensen Velgørenhedsfondslegat i hhv. 2000 og i 2010.

Anette Nordentofts værker præges af stor teknisk kunnen og kreativitet. Bearbejdelsen af leret spænder fra det gennemsigtigt svævende, over det stramt geometriske, til det jordnære tunge. Lerets blå farve og ornamentik er samtidigt en understregning og markering af motivet. Det sammenspil i materiale, farver, dekoration og overfalde går igen i alle hendes skulpturer. En variation i opdagelsen af vores egne omgivelser.

Det spændende ved Anette Nordentofts værker er hendes på én gang traditionelle og utraditionelle måde at bruge leret på. Det kombineres med andre materialer, som giver både modspil og medspil til det. Keramikken som en urgammel teknik bliver til kunst i vor tid.