Kunstnerprofil

Anne-Lise Evensen

Anne-Lise Evensen

Anne-Lise Evensen debuterede i midten af halvfemserne, og har siden udstillet på gallerier, kunstforeninger og deltaget på flere kunstmesser. Hun er uddannet på Århus Kunstakademi og som social- og dramapædagog. Gennem hendes årelange karriere som billedkunstner, har hun suppleret med flere kurser på tegne- og kunsthøjskoler.

Anne-Lise Evensen finder inspiration fra livets hverdagsoplevelser, og fra de tidligste oplevelser fra hendes barndom. Blandt inspirationskilderne er personer som Hundertwasser, Gaudi, Dan Turell og Ib Spang Olsen med sine skønne tegninger.

Malerierne kalders – Baggårdsminder, og er fortællinger fra en svunden tid, især fra København. Hendes værker opleves med små finurligheder og med små objekter fra dagliglivet, som f.eks. Madam Blås kaffekander, ældre emaljeskilte, og især cykler, da Anne-Lise Evensens far var cykelhandler. Husene bliver ofte lidt tegneserieagtige, da inspirationen ofte hentes i børnebøger.

Anne-Lise Evensen maler med mange forskellige materialer og bruger flere teknikker, bl.a. akryl- og oliemaleri, samt en blandeteknik af førnævnte. Oftest i enkel, symbolsk og naivistisk form, fra det tegneserieagtige over til et mere ekspressivt udtryk.