Kunstnerprofil

Bernhard Lipsøe

Bernhard Lipsøe

Bernhard Lipsøe er uddannet i Paris på "Academie Grande Chaumiere" i perioden 1971-1973, og har studeret privat hos den fransk/belgiske maler Stella Martens i Paris.

Han debuterede på "Den Frie" i København i 1971, og har siden deltaget i et imponerende antal udstillinger i både ind- og udland, herunder også en del separatudstillinger. Han har gennemført et hav af udsmykningsopgaver, ligeledes i såvel ind- som udland, bl.a. i Frankrig, Sverige, England, Skotland, Tyskland og flere steder i USA.

Bernhard Lipsøe har flere museumsudstillinger, bl.a. Statens Museum for Kunst, Nordjyllands Kunstmuseum, Herning Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum, Kunstmuseet Trapholt og på Kunsthallen i København. Han har vundet flere priser, bl.a. i 2012 hvor han vandt skulpturkonkurrencen hos Expedit i Hadsten.

I 2009 blev han kåret som Årets Kunstner af Gentofte Kommune.

Bernhard Lipsøes talent spænder vidt fra maleri, akvarel til det skulpturelle, og han har de seneste 30 år primært arbejdet med skulpturer i skrotjern og glaskunst.

I 1993 kom hans første kunstbog "Øje Blik" fra forlaget Mistral. I 2000 fulgte kunstbogen "Den lange rejse" fra forlaget Alma, og i 2008 kom "Råt og Enkelt" en bog om Bernhard Lipsøes skulpturer. "Råt og enkelt" kan købes i kunstcentret.