Kunstnerprofil

Britta Madsen og Søren Gøttrup

Britta Madsen og Søren Gøttrup

Britta Madsen og Søren Gøttrup er to af Danmarks mest kendte internationale glaskunstnere, som har gjort sig gældenden nationalt og internationalt med store udstillinger herhjemme og i Norge, Sverige, Finland, Singapore, Letland, Tyskland, Ungarn, Holland og Luxembourg.

De har modtaget mange stipendier og udmærkelser, bl.a. af Aalborg Kommune for udsmykning i Spar Nord banks hovedsæde i 2001, Statens Kunstfond i 1989, Nordjysk Kunstnerpris i 1990 og en 3. pris ved Mini tekstilkunst, Hannover 1983 og Jørgen Låges Mindelegat 1996 m.fl.

Kunstnerparret har udstillet på mange censurerede udstillinger i Danmark, bl.a. Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i 1983, 1986, 1987 og Kunstnernes Påskeudstilling (KP) i 1982 og 1983 og Charlottenborgs Forårsudstilling i 1987. Siden deres debut i midten af firserne, har de haft utallige separatudstillinger på gallerier og i kulturhuse, og har ligeledes haft mange museumsudstillinger i både ind- og udland.

Britta Madsen og Søren Gøttrup er omtalt i Dansk Kunst 1989 og Weilbachs kunstleksikon. De er medlemmer af BKF, Billedkunstnernes Forbund og DK, Danske Kunsthåndværkere.

De arbejder i kold glas og skaber den ene mere spændende udstilling efter den anden. Temaerne skifter, men tager ofte udgangspunkt i hverdagslivet. Et tema kan f.eks. være biler, en anden håndtasker, pistoler, stregkoder, skilte osv.

Britta og Søren Gøttrup har udført mange større inden- og udendørs udsmykningsopgaver i årernes løb.