Kunstnerprofil

Charlotte Flick

Charlotte Flick

Charlotte Flick er uddannet skolelærer med billedkunst som linjefag, og det var herigennem hun i 2005 første gang prøvede kræfter med raku-brænding. Siden har hun fumlet og fejlet sig frem til hendes resultater. Hun har været en del af et kunstner-netværk, hvor hun jævnligt gik sammen med andre kunstnere om at lave udstillinger rundt om i det midtjyske. Hun har udstillet i diverse kunstforeninger og på enkelte gallerier.

Charlotte Flicks skulpturer har store hænder – eller vinger om man vil, og de fortæller alle deres helt egen historie. ”Hænderne er menneskets vinger” læste hun engang et sted. Som oftest er historierne finurlige, humoristiske eller komiske, men der kan også snige sig enkelte sørgmuntre eller tragiske skæbner ind iblandt.

Ideerne til figurerne opstår ved, at hun finder et spændende stykke træ, en sjov sten eller noget gammelt ”skrammel”, som fx en hestesko, en sovsekande, en potte, en rusten skrue eller lign. Skulpturerne giver de gamle ting nyt liv, når de for eksempel tager en rygepause i sovsekanden, tager boblebad i potten, hælder lykken ud af hesteskoen, balancere på skruen eller kravler på træet.

Charlotte Flicks skulpturer har titler, for hende er titlerne det halve af arbejdet med en skulptur.

Videoer af Charlotte Flick