Kunstnerprofil

Christina Kjelsmark – Blomster

Christina Kjelsmark – Blomster

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer og driver Kunstskolen Sønderbygaard og den net baseret kunstskole ArtAcademy.dk. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til en lang række lærebøger om bl.a. akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på Færøerne, i Europa og USA, og på museer, gallerier, kulturhuse og kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig, og har solgt til en række offentlige og private institutioner og til private samlinger i mange lande.

Inspirationen til maleriet samles i den vestjyske natur og dels på årlige studierejser bl.a. til Færøerne og Island. Lande, hvor menneskets og dyrenes liv er underordnet naturens kræfter. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende og som skaber grobund for de malerier der udtrykkes.

Indtrykkene bearbejdes på lærred fra lette og sanselige stemningsbeskrivelser i lyse farver til voldsomme kraftfulde ekspressive udtryk. Det ene øjeblik impressionist med naturalistiske og stemningsfyldte motiver, det næste larmende, abstrakt og fabulerende ekspressiv.

Fra de kraftfulde vidder til det sansemættede mikrounivers i haven. Blomsternes fortælling ses også ofte i Christinas malerier. Helt tæt på de enkelte blomsterhoveder, så farver og dufte gengives i ekspressive farverige strøg.

Christina Kjelsmark har i 2012 udgivet Kunstbogen "Med vind i ansigtet" og i 2017 ”Lad det blomstre – blomstermaleri fra drøm til virkelighed”. Hun har ligeledes udgivet en række lærerbøger i akrylmaleri.

Videoer af Christina Kjelsmark – Blomster