Kunstnerprofil

Christina Kjelsmark – Færøerne Nordatlanten

Christina Kjelsmark – Færøerne Nordatlanten

Født i 1969
Billedkunstner

Christina Kjelsmark er uddannet cand. mag. i kunsthistorie og samfundsfag. Hun ejer Kunstskolen Sønderbygaard og har en online kunstskole. Hun er ligeledes fotograf, illustrator og forfatter til forskellige lærebøger om akrylmaleri.

Hun debuterede på en censureret udstilling i 1995 og har siden haft en lang række separat- og gruppeudstillinger på Færøerne, i Europa og USA, i gallerier, i kulturhuse og i kunstforeninger i Danmark. Christina Kjelsmark har flere udsmykningsopgaver bag sig og har solgt til en række offentlige og private institutioner.

Inspirationen til maleriet samles i naturen herhjemme og på Færøerne. Det er landskabets massive urkraft, lyset, de store vidder og den rå natur, som fascinerer hende og som skaber grobund for motiverne.

Christina Kjelsmark fortolker sine mange oplevelser i det smukke og barske landskab. I maleriet finder man den høje himmel over et barskt landskab og sammenstødet mellem de hårde klipper og de stormfyldte bølger. Det er de store strukturer – klipperne, som er der bærende form i maleriet. Vi får det hele med – hele den tunge substans og grundformen og dermed en virkelighedsfornemmelse af naturen højt mod nord.

Videoer af Christina Kjelsmark – Færøerne Nordatlanten