Kunstnerprofil

Dariusz Zielinski

Dariusz Zielinski

Dariusz Zielinski er elev af Jacek Kozlowski, en anerkendt polsk skulptør. Han udstiller på flere gallerier i Polen, Holland og hos Midtjyllands Kunst Center.

Dariusz Zielinski`s skulpturer er meget efterspurgte pga. deres menneskelige islæt og deres smukke udseende. Han har bl.a. fremstillet en skulptur til Shimon Peres`s 70 års fødselsdag og til den tidligere polske præsidents fødselsdag ved præsidentens modtagelse af en pris for hans arbejde for dyr.

Dariusz`s skulpturer bliver ofte anvendt ved prisoverrækkelser, bl.a. i forbindelse med musik- og sangkonkurrencer i Polen.

Han finder sine motiver overalt. Han betragter folks væremåde, og tolker det på sin helt egen måde ind i sine skulpturer. Alle skulpturerne fortæller sjove historier eller paradoksale situationer. Dariusz Zielinske er så forbundet med sit arbejde, at man forledes til at tro, at han ser verden igennem sine skulpturer.

Skulpturerne forestiller sælsomme dyr og mennesker, eller menneskelignende skabninger i aktiv udfoldelse på en så livagtig måde, at man får fornemmelsen af bevægelse direkte mod beskueren. Dariusz Zielinski`s skulplturer beretter også om familieskabet, hvor man får en stærk fornemmelse af tosomheden i kraft af det tæt forbundne eller nærmest sammenflettede forhold mellem to personer.

Dariusz Zielinski`s skulpturer kendes på hans brug af forskellige naturmaterialer, såsom natursten, skaller, og træ. "De bruges som en form for collage", forklarer han. Han mener naturen er den skønneste form for kunst.

Videoer af Dariusz Zielinski