Kunstnerprofil

Raffaele Fiori

Raffaele Fiori

Raffaele Fiori er født i 1961 i Italien. Fra en tidlig alder udviklede han en dyb kærlighed til maleriet, som inspirerede ham til at blive den kunstner, han er i dag. Maleriet er hans elskede og personlige tilflugtssted.

Han er inspireret af, at male den naturlige verden og i særdeleshed skønheden i det italienske landskab, både i byerne og på landet. Han beskriver sit arbejde som en evig hyldest til virkeligheden, men han er en instinktiv og dybt følelsesladet maler, som indrømmer at være ‘forelsket i farve, lys og skygge’.

Raffaele Fiori har malet i mere end 30 år og høstet stor anerkendelse i sit hjemland Italien. Han studerede kunst på Akademiet i Torino og hans værker er blevet udstillet over hele verden. De findes i mange private samlinger rundt om i verden.

I 1993 flyttede han til Toscana, hvor han stadig bor og arbejder.

I malerierne udtrykker han glæde, vitalitet og en romantisk stemning på en direkte og engagerende måde.

Han rejser jævnligt rundt i Toscana på jagt efter de smukkeste udsigter. Han tilbringer meget tid i Venedig for, at studere arkitekturen og for at skitsere og fotografere spejlingerne i kanalerne, og lyset på de storslåede antikke facader. Hver refleksion synes levende med lys og energi.

Raffaele Fiori fanger opmærksomheden med levende farver og en fornemmelse for den intime og stemningsfyldte situation. Hans brug af lys og skygger ved hjælp af en perfekt palet, giver hans malerier en unik følelse.