Kunstnerprofil

Hanne Lysdahl Christiansen

Hanne Lysdahl Christiansen

Hanne Lysdahl Christiansen har deltaget i en række udstillinger på institutioner, gallerier, kunstforeninger og kunstmesser og har modtaget undervisning på Århus Kunstakademi i perioden 2006- 2007. Hun deltager løbende på nye kurser i Århus Kunstakademi regi. Hun har endvidere deltaget på flere andre keramiske kurser.

Karakteristiske kendetegn for hende er de meget romantiske og ofte nostalgiske elementer, som indgår i hendes værker. Store rober, hatte, roser og kniplingsmønstre – som i Victoriatiden for 100 år siden, vidner om en inspiration hentet gennem tanker om tidens foranderlighed og livets skrøbelighed. Lyse minder fra barndommen om bedstemors altid flittige hænder med håndarbejdet efter aftensmaden – håndarbejder, som også ofte indgår som et element i hendes arbejder.

I et flammehav fødes kvindeskulpturer i et fantastisk farvespil efter spontant at være undfanget gennem leg med det våde ler. Hanne Lysdahl Christiansen har gennem de sidste 20 år arbejdet med den gamle japanske lerbrændingsteknik raku – en hurtig og meget brutal brænding, der giver værkerne de karakteristiske krakeleringer – men også en skrøbelighed, der kendetegner denne form for keramik – oprindelig brugt til den japanske the-ceremoni.

Hanne Lysdahl Christiansen arbejder i øjeblikket meget intens med skulpturserien stjerneskud, hvor  alle skulpturer har deres helt eget særpræg. Fantastiske former og levende glasurer giver det særlige udtryk.

Videoer af Hanne Lysdahl Christiansen