Kunstnerprofil

Hans Jürgen Menzinger – Kyst

Hans Jürgen Menzinger – Kyst

 

Hans Jürgen Menzinger døde i 2021.

Hans Jürgen Menzinger flyttede med sine forældre til Tyskland efter slutningen af anden verdenskrig. Og blev allerede i skolen anset for at være en særdeles talentfuld kunstner i svøb. Efter skoleforløbet studerede han på akademiet i Dortmund under Professor Hilpert.

Han var meget fascineret af de gamle mestre, og besøgte ofte de nationale gallerier i Holland. Hans passion for de hollandske billedkunstnere var meget stor, og som resultat af dette fortsatte han sine studier ved akademiet i Gent, efterfulgt af studier ved akademiet i Roulers i Belgien.

Efter uddannelsen gik det stærkt, og med stor succes begyndte han sin karriere som billedkunstner og grafisk designer. Hans forkærlighed for de hollandske malere cementerede hans valg af impressionistisk stilart. Hans Jürgen Menzingers landskabsmotiver gav ham global berømmelse.

Et af hans foretrukne motiver var de kystnære scenarier fra især Nordsøen og The Baltic Sea, men også bymotiver fra det sydlige Tyskland og Frankrig blev der plads til.

Hans Jürgen Menzingers værker er solgt over det meste af verden, hovedsagelig i Europa.