Kunstnerprofil

Harald Ejvind Zobbe

Harald Ejvind Zobbe

Harald Ejvind Zobbe døde i 2014. Han var uddannet pædagog med billedkunst som tilvalgsfag, dybdeterapeut og seksualvejleder. Han har været forstander på institutioner for udviklingshæmmede i mange år. Hans kunstneriske karriere har udviklet sig gennem årene, men fra begyndelsen af forrige årti har han helliget sig maleriet på fuld tid. Harald Ejvind Zobbe har deltaget i flere malerkurser i både ind- og udland og har haft adskillige studierejser, primært til de sydlige lande i Europa. Siden 2003 har han haft mange udstillinger i kunstforeninger, på gallerier, i kulturhuse og han har flere censurerede udstillinger bag sig. Han har solgt til flere offentlige- og private institutioner. Harald Ejvind Zobbe er gift med Kirsten Zobbe.

Harald Ejvind Zobbe malede primært sine værker med spartel, men også pensel bliver flittigt brugt. Han benyttede sand og kridt for at skabe de helt rigtige effekter i billederne. Han inspireredes af naturen. I forbindelse med hans mange rejser til Provence i Sydfrankrig, er det særligt bjergene, mandel- og oliventræer, lyset i og over bjergene og naturens mange skønne facetter, der sætter sig spor i hans kunst.

Harald Ejvind Zobbes billeder er en blanding af det naturalistiske og det abstrakte. Billederne er farverige og kendetegnes ved hans spontanitet og store livsglæde. Hans lidt naive udtryk er med til at give ham hans helt eget udtryk indenfor landskabsmaleriet. Harald Ejvind Zobbe elskede at digte, så til hvert af kunstværkerne medfølger et lille digt, som er skabt specielt til det enkelte billede.

"Mine værker kan betragtes, som mit bidrag til livet" udtalte Harald Ejvind Zobbe.