Kunstnerprofil

Henrik Drent

Henrik Drent

Henrik Drent er uddannet grafiker og illustrator på Skolen For Brugskunst (Kunstakademiets Designskole) i 1974-1979 i København og har malet siden 1970. Han har illustreret en lang række børne- og fagbøger. Gennem årene har han dygtiggjort sig med undervisning på forskellige kunstskoler, og har hentet inspiration og viden i samarbejde med andre kunstnere i ind- og udland.

Henrik Drent har udført en række udsmykningsopgaver i det offentlige rum, og solgt sine værker til private samlinger i både ind- og udland. Han bo nær havet, med ofte barske kyster, og tæt ved skoven. Navnlig de rå østvendte og dramatiske kyster giver ham inspiration, hvilket giver sig udtryk i hans mange motiver derfra. De mange indtryk bearbejdes fra lette og følsomme stemninger i lyse farver – til voldsomme og kraftige ekspressive udtryk. Han benytter både akryl- og oliemaling, og gerne med kraftig og overraskende fantasi.

Flere studieture til det Nordatlantiske – navnlig Færøerne blev afgørende for Henriks valg af motiver fra de stormomsuste øer. Dens bygninger og dramatiske natur. Farverne er dæmpede med stærke kontraster ind imellem.
Selvom bygningerne står tydeligt frem i motiverne, er det naturen og landskabets dramatik og krumninger der er hans primære focus.

En del af værkerne kan søges i hans baggrund som illustrator, men det er naturens massive kraft, lyset og den rå natur, der facinerer ham og skaber grobund for de malerier der skabes. Konstant eksperimenterende med naturens mangfoldighed som fast inspirator.