Kunstnerprofil

Inger Bruhn

Inger Bruhn

Født i 1948.
Keramiker

Inger Bruun er uddannet ved Århus Kunstakademi 1981-1985 og debuterede ved Kunstnernes Sommerudstilling – KS i 1989. hun har solgt værker til Kunstindustrimuseet, firmaer, kommuner og private samlere.

Hun har haft censurerede udstillinger i ind og udland og udstillet i Norge, Italien og Japan og haft studierejser til Canada, Bali, Schweiz, Frankrig, Spanien, Sverige og Tallinn.
Hun er medlem af BKF – Billedkunstnernes Forbund, DKoD – Danske Kunsthåndværkere og Designere, ProKK – professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere, samt KKS – Kvindelig kunstnersammenslutning.

Inger Bruhn har været Kunsthåndværker og en del af kunstner miljøet i Århus siden hun blev kunstner, og hun er en del af flere kunstsammenslutninger og foreninger blandt andet ProKK – professionelle Kunstnere og Kunsthåndværkere, som hun har udstillet med siden 2010.

Inger arbejder indenfor forskellige kunstformer blandt andet bronze, foto, maleri, beton og plexiglas, men hendes foretrukne medie er Raku keramik, der er en japansk inspireret brændingsteknik.

Hun blev tidligt i sin keramiske karriere grebet af raku-teknikken. Det er, for hende en helt speciel proces og hun finder fascination i, at hun er med hele vejen i processen, men ikke har den fulde kontrol over hvordan det endelig resultat bliver. Hun elsker overraskelsen, spændingen og tilfredsstillelsen over at se, hvad der kommer ud af det.

Inspirationen kommer til hende på mange af hendes sejlture og færden ude i naturen – også hendes studierejser har bidraget til en fornyet kreativ tankegang.
Inger Bruhn forener det funktionelle med en visuel smuk formfuldendthed.  Hendes keramiske værker afslører et overbevisende kendskab til formgivningen og en stor kreativ sans.