Kunstnerprofil

Jacek Opala

Jacek Opala

Jacek Opala er født i Boleslawiec i Polen i 1970.

Han opdagede sin skulpturelle lidenskab ved at skabe keramiske forme, med støtte fra brødrene Błotny i deres fabrik i Parowa. Efter nogen tid indrettede han sit eget værksted og begyndte at brænde sine værker.

Han er oprindelig uddannet Ingeniør og har i en del år arbejdet med fotografiet, men i 2009 valgte han, at arbejde professionelt med kunsten. Han har vundet mange anerkendte kunst priser og har mange internationale udstillinger bag sig. Blandt andet er hans værker blevet udstillet i mange gallerier i Polen, Østrig, Tjekkiet, Italien, Tyskland, Holland og USA.

Jacek Opala er medlem af polsk keramisk sammenslutning.

Hans udgangspunkt og inspiration skal findes i den klassiske Italienske arkitektur og kunst. Men også livet, naturen, historien og i mennesker.

Fascineret af den klassiske kunst fra det gamle Pompeji, gennem Michelangelo til Igor Mitoraj, arbejder Jacek hen imod, at få en perfekt harmoni mellem form, æstetik, livlighed og farve ind i skulpturerne. Ved at tilføje elementer fra arkitektur og maleri forsøger han at fastholde en stemning og en følelse i leret. Hans skulpturer er en udforskende rejse og han ønsker at lade skulpturerne fortælle historier og finder stor tilfredsstillelse når beskueren genkender antydninger i dem og laver deres egen videre historie. Han vil gerne have, at hans værker fremkalder refleksioner og på samme tid forårsager følelser på en indlysende måde.