Kunstnerprofil

Jette Bork-Johansen

Jette Bork-Johansen

Jette Bork-Johansen er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København i 1968. Hun er gift med billedkunstner Peter Bork-Johansen, og sammen har de levet af deres kunst i mere end 40 år. Jette Bork-Johansen har haft eget værksted og udstilling på Fyn siden 1974. Hun har udstillet på mange gallerier i ind- og udland, bl.a. i Sverige, Finland og Tyskland og i utallige kunstforeninger, kulturhuse og har deltaget på flere kunstmesser.

Jette Bork-Johansen er inspireret af hverdagen, hvor leret bliver forvandlet til de smukkeste krukker, skåle, fade og skulpturer. Motiverne hentes fra det danske landskab, hvor især den lidt ældre danske bondegårdsidyl, med små landejendomme, flag, høns og køer finder indpas. Den danske fauna med blomster og motiver fra skoven bliver også ofte benyttet.

Jette Bork-Johansens keramik kendetegnes ved hendes enestående og righoldige dekoration af hvert eneste værk. Et stykke dansk kulturhistorie uden sidestykke.

Jette Bork-Johansen er kendt for sine strikkepinde krukker. Her er krukkerne dekoreret med strikkemasker og strikkepinde på overkanten af krukkerne, som når en øvet husmor slår sine masker op. Forunderligt og fortryllende.

I forbindelse med julen holder hun traditionen højt og skaber forskellige sjove julenisser i flere størrelser. Nisserne er blevet et helt samleobjekt.