Kunstnerprofil

Jørgen Waring

Jørgen Waring

Jørgen Waring – solgte 2 kunstværker til Donald Trump i 1984 – præsident i USA.

Jørgen Waring har en livslang international karriere bag sig som både billedkunstner og skulptør. Desuden har han i mange år været storvildtjæger i Kenya. Han har haft store særudstillinger i utallige lande over hele verden og solgt til mange kendte som Roger Moore, Frank Sinatra og præsident Donald Trump, og ikke mindst til mange store internationale virksomheder.

Jørgen Waring er beskrevet i Art Magasin Kunst – An Artist In Paris, Art Magasin Kunst Beeld i Holland/Belgien, samt utallige avisartikler i aviser og tidskrifter i ind- og udland. Ligesom han er vist og omtalt i dansk og fransk fjernsyn og langt mere.

Jørgen Waring er repræsenteret i det danske kongehus, samt en lang række af museer, bl.a. i Holland, flere museer i New York City, Ridgefield, Oklahoma, Brooklyn og Paris. Han har deltaget på store internationale kunstmesser i blandt andet Sverige, Tyskland, Basel, Maastricht, Amsterdam, København, Rotterdam, Belgien, Paris og New York.

Jørgen Waring ekspressionistiske kunstværker, som han maler med olie på både papir og på lærred, veksler mellem det helt abstrakte univers over i landskabsmaleriet fra Østafrika. Han opnår med sin fremgangsmåde ofte en stærk pastelagtig virkning. Han integrerer de erfaringer, han har gjort sig på sine mange rejser. Han forsøger med sin malerkunst at frembringe nye verdener, og ikke blot en fortolkning af de eksisterende. Jørgen Waring kalder sine værker for ”Imaginær Filosofi”, fordi enhver anden fastlåst titel er ham imod.

Men også skulpturer har haft Jørgen Warings bevågenhed, hvoraf flere store er solgt til det offentlige rum. Skulpturer har stadig en stor plads i hans hjerte. Han har således i de seneste år færdiggjort otte flotte vægskulpturer i keramik.

Jørgen Waring har begået sig på de bonede gulv. Ven med Roger Moore, bekendt af Prins Henrik, som han i midten af 70èrne lærte flugtskydning, og har deltaget i utallige jagter sammen med Prinsen. Som ven, tennis- og jagtkammerat med den karismatiske Codan direktør Peter Zobel, mødte han alverdens kendte mennesker i det nordsjællandske jetset.

Allerede i 1959 finder Jørgen Waring lokalet i Ny Vestergade overfor nationalmuseet og skråt over for Christiansborg, hvor han indretter sig smagfuldt med galleri og studio for præsentation af sine kunstværker. Her har utallige kendte og bl.a. Prins Henrik besøgt ham.

Jørgen Waring har haft særudstillinger overalt i verden. Store udstillinger i Sverige, Canada, New York City, Californien, Amsterdam, Hamburg, München, Køln, Johannesburg i Syd Afrika, Bern, Paris, London og ofte mange gange over årene. I aktuel anledning er det interessant at fremhæve 4 store separatudstillinger i perioden 1984 – 1988 i Gallery ARRAS i den dengang nyåbnede skyskraber ”Trump Tower” i New York City.

Videoer af Jørgen Waring