Kunstnerprofil

Lena Mandal – Glas

Lena Mandal – Glas

Lena Mandal er uddannet folkeskolelærer med billedkunst som linjefag. Hun har senere suppleret med kurser på forskellige kunsthøjskoler og er blevet undervist i glas af bl.a. Janet Solvang, Tina Moeslund, og Bob Leatherbarrow. Hun har tegnet og malet siden barndommen og har desuden lavet plakater, kulisser og kostumer til bl.a. Esbjerg B&U teater i mere end 20 år.

Hun fik sit gennembrud som billedkunstner i begyndelsen af dette årtusinde og har siden udstillet i utallige kunstforeninger, på gallerier og på flere kunstmesser. Hun er medlem af DBF.

Lena Mandal har rod i det vestjyske, hvor der er højt til loftet og fuglene flyver i flok. Hun maler og arbejder i glas primært med fuglemotiver. Nogle af malerierne forholder sig til den globale opvarmning og manglen på plads til dyr og fugle. Pingvinerne fra det Antarktiske område, hvor isen smelter, må søge nye steder hen.
Man kan som beskuer også vælge at tro, at Lena Mandal har valgt kun at beskæftige sig med de glade fugle, der i livlig kommunikation med hinanden dyrker sammenholdet og det store tætte familiemønster. Enkelte billeder indikerer dog også det lidt dystre med de sorte troldgrene, der lukker sig omkring fuglene, der stadig er i flok, men som nu virker forundrede og måske en anelse skræmte.

Når Lena Mandal arbejder i glas, er det ofte nogle af de samme fugle, der dukker op.

Videoer af Lena Mandal – Glas