Kunstnerprofil

Lina Bekeriené

Lina Bekeriené

Line Bekeriné er uddannet som skolelærer, men begyndte sammen med sin mand at arbejde med keramik i 1990, efter at en ven af kunstnerparret havde undervist og uddannet dem. De valgte herefter at flytte, og købte en afsidesliggende vandmølle, hvor deres nye arbejdsområde tog fart.

Line Bekerinè har deltaget i utallige udstillinger på museer, gallerier og keramikmarkeder i mange lande, bl.a. Gallery Barotti, Klaipeda, Litauen, 1992 og 93, Gallery Les Cafe i Chemnitz i Tyskland, 1994, Litauens Kultur Center i New York, USA og på det Litauiske konsulat i New York, USA, 1998, A. Kezys Galleri, Chicago, USA, 1998, Balsek Museum, Chicago, USA, 1998, Gallery Die Kammer, Berlin, Tyskland, 1998 og 99, Toon Thijs Gallery, Nijmegen, Holland, 2002, Topfer Museum Rearen, Belgien, 2003, Anyksciai Museum, Litauen, 2011, Journeys of Clay, Penrith, England, 2013 og overalt på galleirer i Litauen.

Siden 1998 har Line Bekeriné deltaget i keramikmarkeder i Holland, Belgien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Østrig og England. (Gouda, Milsbeek, Dwingeloo, Steenwerck, Rennes, Mont Blanc, Gmunden, Potfest in the Park, Hutton in The Forest, Hohr-Grenzhausen, Sent Lou La Forret, Gordes sur Cel og mange flere.)

"Jeg benytter min helt egen raku teknik, med en elektrisk tørreovn, aske og træspåner. Hertil bruger jeg min helt egen glasur og blandinger af ler. Jeg bygger alle skulpturer op i hånden, og maler så på den glaserede overflade og bruger forskellige malingstyper og bittesmå pensler. Jeg maler små fragmenter af historier fra mit eget hoved og frydes, når beskueren betragter mine værker, som en del af deres eget livsforløb. Jeg elsker at maler på ikke geometriske overflader, som hånden har formet i en naturlig del af min skulptur. Jeg splitter ofte motivet op i flere områder, der enten side om side, eller på toppen og på bundens indvendige side, danne den historie, jeg gerne vil have frem. En historie kan således starte et sted, fortsætte og reflekteres andetsteds på skulpturen", udtaler Line Bekeriné.

Videoer af Lina Bekeriené