Kunstnerprofil

Marian Timmer-Funneman

Marian Timmer-Funneman

Marian Timmer-Funneman er hollænder, født i Djember på Java. I 1956 valgte familien at vende tilbage til Holland. Marian Timmer-Funneman har udforsket mange kunstneriske udtryksformer, før hun endelig valgte uddannelsen som keramiker. Hun er uddannet som keramiker fra SBB i Gouda i Holland i 2003, efterfulgt af 2 specialiseringsår med bl.a. håndstøbning, som er blevet en stor lidenskab for hende.

Marian Timmer-Funneman har vundet mange priser og modtaget flere udmærkelser i både ind- og udland. Hun har på det internationale Keramikmarked i Gouda i Holland de seneste seks år i træk været blandt de 3 deltagere, der har fået publikumspriser, (4 gange som nummer et). Gouda er verdenskendt gennem flere hundrede år som hjemsted for keramik.

Marian Timmer-Funneman er inspireret af sin store lidenskab for dyr. I de senere år, har dyr været det centrale tema i hendes værker. Hun bor på landet omgivet af hundredevis af dyr såsom heste, hunde, katte, skildpadder, kyllinger og har selv et stort fuglefolier med papegøjer, parakitter, undulater m.m. Hendes hjem er simpelthen et paradis på jord. På flere studie- og safariture til det østlige og sydlige Afrika er hun ofte stødt på mange af de smukke dyr som zebra, elefanter, giraffer, næsehorn som gang på gang optræder i hendes værker.