Kunstnerprofil

Mariann Munck

Mariann Munck

Mariann Munck debuterede som billedkunstner på Det Danske Akademi i Rom. I sit arbejde som tv-producer, har hun altid beskæftiget sig med billeder – de elektroniske. Inspireret af den kontemplative stemning på akademiet, kom det som en naturlig reaktion også at udtrykke sig på canvas som maler.

Mariann Munck arbejder i to forskellige stilretninger:

DEN MAGISKE REALISME – hvor vi tages med på en rejse til fortryllede landskaber med gigantiske træer, ofte svævende i et vægtløst univers. De små figurer under de store træer oplever den ubegrænsede frihed i nuet, og den fredfyldte drømmeverden de befinder sig i kan måske krakelere når som helst.

NATURE MORTE – symboliseret ved blomster i store krukker. En metafor for naturen taget ud af sin normale kontekst. Blomsternes skrøbelige skønhed er for en tid forankret i krukken, som det solide fundament. Også en kommentar til den skrøbelige og forgængelige verden vi befinder os i.

Begge stilarter kan ses som visuelle digte, der udvisker grænserne mellem magi og virkelighed.

Inspirationen hentes ofte fra de mange rejser til især Italien, Portugal, Spanien og USA. Mariann Munck har gennem årene haft adskillige soloudstillinger i Europa og New York.