Kunstnerprofil

Merete Lundvig

Merete Lundvig

Merete Lundvigs liv og arbejde er stærkt præget af kunsten og dens muligheder. Hun har været underviser i aftenskolen og er pensioneret billedkunstlærer fra en privat Realskole.

I hendes værker er naturen i centrum og renset for unødvendige detaljer. Hun skildre landskabets mange variationer, hvor også arkitekturen med tang og stråtage indgår. Hun fascineres af at tegne og male med akvarel ude i naturen, og bruger de samme inspirationskilder i hendes malerier, hvor malemåden er grov. Koloritten er stilfærdig og spiller op til at understrege den intense stemning.

Merete Lundvig debuterede i 2004, med optagelse på Nordisk akvarelselskabs censurerede udstilling, der blev vist på Museum Kunsten, Ålborg og Kastrupgårdsamlingen i København. Hun har haft mange separat- og gruppeudstillinger i kunstforeninger, kulturhuse og på gallerier, bl.a. Silkeborg Bad og Esrum Kloster.

Hendes uddannelse har hun fået ved utallige kurser på Århus Kunstakademiet og rundt i norden, samt hendes studieture til Sverige og Irland.