Kunstnerprofil

Øssur Mohr

Øssur Mohr

Øssur Mohr begyndte at male i midten af firserne og fik sit gennembrud på udstillingen "Olajudstillingen i Thorshavn" i 1991.

Siden har han haft mange store udstillinger på Færøerne, i Danmark, Norge, Island, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig, Polen, Østrig, Tyskland og USA.

Øssur Mohr er repræsenteret på Færøernes Kunstmuseum og på Varde samt Ribe Kunstmuseum, i Kulturministeriet og hos mange offentlige og private institutioner. Øssur Mohr har solgt til private samlinger over det meste af verden.

Han har deltaget på flere kunstmesser og mange censurerede udstillinger, bl.a. i 2006 hvor han sammen med 11 andre færøske malere udstillede på "Den Frie" i København under udstillingen "Færøsk Kunst 2006".

Øssur Mohr har løst flere store udsmykningsopgaver og har udstillet på mange gallerier i Danmark. I 2004 fik han i et samarbejde med Færøernes Kunstmuseum og Islands Art Museum udgivet bogen "Glottar". I slutningen af 2012 blev bogen "Lyset fra fjeldet" færdig.

I begyndelsen var motiverne huse og mennesker. I de senere år har han opløst de gamle sammenhænge. Det horisontale rum er sat ud af kraft. Bygden er der stadig, men mere som et springbræt ind i et mere abstrakt univers.

Øssur Mohr er kendt som maleren, der om og om igen maler Leirviksfjeld i dybe blå, grønne og skærende hvide farver set fra Fuglefjord. Han bliver aldrig færdig med motivet, for hele tiden kommer nye lysglimt, og fjeldets, fjordens og himlens farver og former forvandles i en uendelighed.

Mange betragter i dag fjeldet som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn.