Kunstnerprofil

Paola Cassais

Paola Cassais

Paola Cassais er født i 1970 i Spanien. Hun voksede op i en kendt kunstner familie og har altid været omgivet af kunst og levet med kunsten. Stærkt opmuntret af sine forældre, malede og tegnede hun fra en tidlig alder.

Hun begyndte sin professionelle karriere som grafisk designer og indretningsarkitekt. Dette påvirkede og udviklede hendes skarpe blik for de udtryksfulde kvaliteter af farve, tekstur og form.

Under et besøg i sin fars atelier besluttede hun sig spontant for at vie sit liv til kunst. Siden da har hun skabt “malerier fra livet” i en post-impressionistisk stil.

I løbet af sine formative maler år i 1990’erne, blev Paola meget opmærksom på problemer, som miljøet står over for. Gennem denne bevidsthed begyndte hun, at studere lokalsamfundets rolle i en bredere form. Dette førte til den gradvise udvikling af hendes kunst, da hun begyndte at skildre landskaber oversået med mennesker. På trods af dette alvor, favner hendes værker en livlig sydlig livsstil og livsglæde.

Paolas tilgang til maleriet er enkel, men elegant. Smukke fredfyldte kystlandskaber og glinsende bølger giver en fantastisk kulisse for skarer af figurer. Disse karakterers lyse, glade og naive karaktér modsiger en spektakulær opmærksomhed på detaljer, som findes i de mange forskellige aktiviteter, der vises.

Der dannes en tredimensionel form på lærredet, som transporterer beskueren ind i scenen. Samtidig formidler det en uimodståelig følelse af energi og bevægelse og samspil mellem lys og skygge, hvilket giver hendes billeder en helt bestemt karaktér.

Paola Cassais værker er meget populære for private samlere i Storbritannien, Tyskland, Italien, USA og nu også i Danmark.