Kunstnerprofil

Pauline Bakker

Pauline Bakker

Pauline Bakker startede sin kunstneriske karriere på Vrije Academie i Den Haag, hvor hun fokuserede på maleri. Senere studerede hun på lærernes institut d ' Witte Lelie i Amsterdam i perioden 1987 – 1991. Hendes præference var den figurative kunst.

Pauline Bakker specialiserede sig i restaurering af klassiske malerier i 1992 – 1996 i Alkmaar. Gennem flere år arbejdede hun i et berømt restaureringsværksted. Denne klassiske og tekniske baggrund skinner tydeligt igennem i hendes værker i dag.

I 1996 valgte Pauline Bakker udelukkende at arbejde som professionel billedkunstner. En del af hendes arbejde har bestået i større udsmykningsopgaver for offentlige institutioner, virksomheder og til private kunstsamlinger. Disse omfatter bl.a. arkitektoniske opgaver, opgaver der fokuserer på et specifikt emne, som Triptych "Het Drieluik". Pauline Bakker malede her en ny treenighed til Great Saint Laurence kirke i Alkmaar, i dimensioner 8,50 x 6,50 meter.

Ved siden af disse mange forskelligartede opgaver har Pauline Bakker lavet mange skiftende separatudstillinger på gallerier i både ind- og udland. Seneste i USA i slutningen af 2013 og nu i forbindelse med Påskeudstillingen 2014 i Midtjyllands Kunst Center. Hun er portrætteret i flere fjernsynsudsendelser. Der er lavet 6 kunstbøger om hende, og hun har haft mange artikler i dagblade og kunstmagasiner i Holland.

For nylig har hun færdiggjort et stort kunstprojekt for Rabobank i Holland.