Kunstnerprofil

Per Flemming – Vesterhavet

Per Flemming – Vesterhavet

Per Flemming har mere end 40 års kunstnerkarriere bag sig, og har levet professionelt af sine malerier siden midt 70’erne. Han har deltaget på flere anerkendte censurerede udstillinger bl.a. "Den Frie" i København, Charlottenborgs Forårsudstilling 1973, 1975, 1976 og 1978, Kunstnernes Påskeudstilling (KP) 1977, Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i 1975, Århus Kunstbygning. Han har ligeledes haft utallige separat- og gruppeudstillinger i kunstforeninger og på en lang række gallerier, kulturhuse, og han har deltaget på flere kunstmesser igennem årene.

Per Flemming har solgt til flere kunstmuseer, bl.a. Varde Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum, Kolding Kunstmuseum og Tønder Kunstmuseum. Han har solgt sine værker til Arbejds- og Socialministeriet, Københavns Havn, Roskilde Amts Kunstfond, utallige kommuner og til det meste af verden, men især i Tyskland, England, Norge og Sverige, og til flere private- og offentlige institutioner og industrivirksomheder.

Per Flemming arbejder hovedsageligt i naturalistiske kompositioner, og finder inspirationen på sine mange studieture. Især de røde tegltage i Skagen og Gudhjem på Bornholm, sommerhusområderne ved Vesterhavet, Færøerne, det jyske hedelandskab, Christianshavn og Nyhavn har hans store interesse.

Selv siger Per Flemming: "Uanset om motivet er et landskab, et blomster- eller et bybillede, så holder jeg mig til de store pensler, for at undgå nusseriet. De brede penselstrøg giver mig suset og oplevelsen af de spontane indtryk".

Videoer af Per Flemming – Vesterhavet