Kunstnerprofil

Piotr Kachny

Piotr Kachny

Piotr Kachny er født i 1978. Han bor og arbejder i Ostrów Wielkopolski i Polen.

Han er uddannet fra Adam Mickiewicz University i Poznań på den kunstneriske og pædagogiske linje og har diplom i maleri. Han har også studeret på National College of Art and Design i Dublin.

Han har udstillet på museer og gallerier rundt omkring i Polen, England, Tyskland og Sverige.

Piotr Kachny´s værker er præget af kubistiske streger og stærke farver, som han arbejder ind på en ekspressiv og energisk måde. Det bevirker, at motiverne opleves som levende og beskueren betages af kompositionen og udtrykket.

Piotr Kachny arbejder med mennesket, i særdeleshed kvindemotiver, hvilke fascinerer ham dybt. Det essentielle i hans malerier ligger godt gemt inde i mennesket; følelser og sindstilstand. Værkerne viser en sanselige side af mennesket. Kvinderne i hans motiver er som regel unge, smukke og sensuelle. Piotr er optaget af emner som sensualitet og seksualitet, som i mange religioner, sociale, politiske eller sociologiske systemer er tabu. Han arbejder, ved siden af maleriet også med kunstnerisk fotografi og fotomontage og inspireres af musik, psykologi, filosofi, hvilket tydeligt fornemmes i hans kunst.