Kunstnerprofil

Rita Ballegaard

Rita Ballegaard

Født i 1964.
Billedkunstner

Rita Ballegaard er uddannet Lærer ved Jelling Statsseminarium med linjefag i Håndarbejde og billedkunst. Hun har en diplomuddannelse i ledelse og er uddannet indenfor coaching og narrativ tænkning. Hun afholder selv kurser i coaching, teambuilding og forskellige kunstneriske håndværksfag. Hun har flere udsmykningsopgaver bag sig og har udstillet mange steder herhjemme og været med på flere censurerede udstillinger.

Siden 2010 har hun været en del af Kunstnergruppen ”SLOTTET”.

Ritas interesse og passion for kunst og kunsthåndværk blev for alvor vakt under et højskoleophold på Engelsholm Højskole. Hvor hun fuldstændig måtte overgive sig til de mange muligheder hun fandt i kunsten og måder at udtrykke sig på.

Hun har i mange år arbejdet seriøst med kunsten og hun bevæger sig indenfor flere forskellige felter blandt andet Croquis, Akvarel, tekstil og maleri. Den store spændvidde og muligheder for, at blande de forskellige udtryk, tiltaler hende.

Rita Ballegaard tager udgangspunkt i dyr, mennesker, blomster og andet omkring hende, som hun fortolker i abstrakte og dynamiske motiver. Hun bruger farverne som sit ubevidste sprog og sammensætter dem så de komplimentere hinanden og understøtter det udtryk hun ønsker i motivet. Det er en fascinerende proces for hende og hun udfordre gerne sig selv ved at begrænse farvevalget eller ved at bruge nye farvekombinationer, som derved skaber nye udtryk i maleriet.