Kunstnerprofil

Ute Herrmann

Ute Herrmann

Ute Herrmann er uddannet på College of Design in Rheinbach i 1986-1988 og på Vocational College of Design Graphic Art in Rheinback i 1988-1990. Efterfølgende har hun taget et kursus i croquis tegning i 1992. Fulgt op af studier i maleri og illustration hos Rhine-Sieg Academy of Art i Hennef i 2009. Ute Herrmann har foretaget flere studierejser til bl.a. Italien i 1994, til Provence i 2003 og flere gange til øen Sylt i Nordtyskland, første gang i 1995.

Ute Herrmann fik sit gennembrud på Lohmar, Rhine-Sieg District i Tyskland i 1992, efterfulgt af en større gruppeudstilling i Krin i Eifel. Siden slutningen af 90`erne har hun haft utallige udstillinger på gallerier og kulturhuse overalt i Tyskland. I 2002 udstillede hun i Tokyo og har desuden udstillet i andre lande som Frankrig, Schweiz, i Taipei på Taiwan, i Beijing i Kina, i Chicago, New York og Los Angeles i USA. Ute Herrmann har deltaget på flere internationale kunstmesser, bl.a. på Art Fair i Frankfurt og Art Fair Europe.

Ute Herrmann er født ind i en kunstnerfamilie. Takket være faderen har hun siden sin tidlige barndom været vant til maling, pensler og lærreder. Hun er kunstner af hjertet og har aldrig ønsket at lave andet.

En lysende gul rapsmark, en varm rød valmuemark, en halvåben havelåge, en gadecafé der inviterer til at træde indenfor, er steder og øjeblikke, der udelukkende venter på at blive opdaget. Det er indtryk som disse, der får følelserne frem hos Ute Herrmann, som hun fanger og fastholder i sine oliemalerier. Altid i formater der svarer til det indtryk, hun har dannet sig.

Ute Herrmanns meget kraftfulde og farverige kunstværker skaber stor opmærksomhed overalt. Dybden i billedet er med til at skabe et malerisk indtryk for beskueren. Det maleriske udtryk er skabt ved en speciel interaktion mellem laseringsteknik og maling påført med spartel. Den type landskabsmaleri kræver et godt håndværksarbejde, kombineret med et større talent, det tilsammen skaber disse smukke øjeblikke, som verden også består af.

Videoer af Ute Herrmann