Kunstnerprofil

Virginija Uzusenyte

Virginija Uzusenyte

Virginija Uzusenyte er uddannet på J. Naujalis Art School i Kaunas som skulptør i 1980, og senere fra Vilnius Art Academy i 1987 med speciale i kunst og keramik. Efter endt uddannelse arbejdede hun hos M.K. Ciurlionis Museum i Kaunas, og senere i et privat firma som keramiker.

Hun har haft mange udstillinger i hovedstaden Vilnius og i fødebyen Kaunas. I Panevezys deltog hun således i det første symposium for stenskulpturer. I dag underviser hun ligeledes på deltid på Naujalis Art School i Kaunas.

Virginija Uzusenyte anvender 2 farver ler, en sort og en hvid, der tilsammen skaber de helt specielle ternede skulpturelle skrin, hun er så kendt for overalt. På hver eneste skulptur laver hun en udsmykning med enten et hoved af et menneske, en sten, et dyr eller former en mindre abstrakt skulptur.

"Jeg har altid været interesseret i at integrere keramisk kunst i dagliglivet. Jeg skaber derfor nogle helt specielle skulpturelle ternede skrin, der kan benyttes i både soveværelse, stuen eller på badeværelset, ja overalt i hjemmet", udtaler Virginija Uzusenyte.