Kunstnerprofil

Elonn Agerup

Elonn Agerup

Elonn Agerup er død i november 2020, efter kort tids sygdom.

Elonn Agerup er en af Danmarks anerkendte kunstnere, som har gjort sig gældende nationalt som internationalt med udstillinger både herhjemme og i det meste af Europa. Han har udstillet på mange museer, bl.a. på Frederikshavn Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum, Heltborg Kunstmuseum, Skovgaard museet, Viborg Kunstmuseum og Viborg Stiftsmuseum. Han har ligeledes haft en lang række separatudstillinger i kulturhuse og på gallerier i ind- og udland. Elonn Agerup har endvidere deltaget i mange større gruppeudstillinger i både Danmark, Polen, Norge, Ungarn og Frankrig.

Elonn Agerup har mere end 50 års erfaring indenfor malerfaget, og fik sin debut i 1966 i Hobro og senere på Kunstnernes Påskeudstilling i 1970. Siden gik det stærkt med mange censurerede udstillinger. Han har solgt til mange private- og offentlige institutioner, bl.a. Det Danske Kulturinstitut i Ungarn og til private samlinger over det meste af verden.

Prins Henrik modtog et maleri af Elonn Agerup i 2004 i fødselsdagsgave, skænket af Det Danske Petanque Forbund.

Elonn Agerup henter inspirationen gennem utallige rejser og ophold i Sydfrankrig. Sommer efter sommer har han indrettet et atelier i Salon de Provence. Her mødte han i midten af 60`erne første gang det lys og den varme, han søgte i sine billeder. I Provence fandt han sin palet af røde, gule, grønne, blå, orange og violette farver, brugt rene uden megen blanding.

Netop den frie, rytmiske bevægelse kendertegner de senere års arbejder, hvor vinden og varmen, træer og buske, græsset og bladenes bevægelser er fanget i penslens sikre rytme. &qout;Jeg arbejder med naturindtryk – ikke de direkte, men summen af de indtryk, jeg finder i naturen&qout; udtaler Elonn Agerup.

Elonn Agerup har mistet hørelsen de senere år. Han kan mundaflæse og dermed føre en samtale.

Elonn Agerup er omtalt i bl.a. Weilbachs Kunstnerleksikon.