Kunstnerprofil

Elonn Agerup

Elonn Agerup

Elonn Agerup døde i november 2020, efter kort tids sygdom.

Elonn Agerup var én af Danmarks anerkendte kunstnere. Han gjorde sig gældende nationalt og internationalt med udstillinger både herhjemme og i det meste af Europa. Han udstillede på mange museer, kulturhuse og gallerier i ind- og udland, blandt andet på Frederikshavns Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum, Heltborg Kunstmuseum, Skovgaard Museet i Viborg og Viborg Stiftsmuseum.

Han deltog i mange større gruppeudstillinger i både Danmark, Polen, Norge, Ungarn og Frankrig.

Elonn Agerup var aktiv i mere end 50 år indenfor malerfaget og havde sin debut i 1966 i Hobro og senere på Kunstnernes Påskeudstilling i 1970. Efterfølgende gik det stærkt med mange censurerede udstillinger overalt. Han solgte til mange offentlige og privat institutioner, blandt andet til Det Danske Kulturinstitut i Ungarn. Prins Henrik modtog i fødselsdagsgave et maleri malet af Elonn Agerup i 2004. Det var skænket af Det Danske Petanque Forbund.

Elonn Agerup hentede sin inspiration gennem utallige rejser og ophold i Sydfrankrig. Sommer efter sommer indrettede han et atelier i Salon de Provence. Her mødte han i midten af 60`erne, første gang det lys og den varme han søgte i sine billeder.

Netop den frie, rytmiske bevægelse kendetegner de senere års arbejder, hvor vinden og varmen, træer og buske, græsset og bladenes bevægelser blev fanget i penslens sikre rytme. I Provence fandt han sin palet af rene røde, gule, grønne, blå, orange og violette farver.

Han udtalte på et tidspunkt; “Jeg arbejder med naturindtryk – ikke de direkte, men summen af de indtryk jeg finder i naturen”.

Elonn Agerup var medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og er blandt andet omtalt i Weilbachs Kunstnerleksikon.